Minut ćutanja na početku svih utakmica prvog kola Evrolige, odaje se počast Majklu Odžu

Nigerijski košarkaš će ostati u sećanju ljubiteljima košarke.

Evroligaška sezona počinje, a pred sam njen početak doneta je odluka koja ima veze i sa nekadašnjim košarkašem Crvene zvezde.

Majkl Odžo, koji je preminuo ovog leta, ostaće zapamćen u elitnom takmičenju evropske košarke.

Njemu će, kao i dugogodišnjem timskom lekaru CSKA iz Moskve Romanu Abželilovu, biti posvećen minut ćutanja pre svih mečeva prve runde.

Doktor Roman Abželilov je preminuo od korona virusa, a on je od 2014. godine bio deo CSKA iz Moskve. Sa ruskim timom je dva puta postao prvak Evrope, a ranije je radio u Himkiju. Preminuo je u 44. godini života.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Majkl Odžo je kao centar Crvene zvezde nastupao u Evroligi, a preminuo je tokom treninga, zbog srčanih problema koje je imao. Takođe, neposredno pre smrti, preležao je korona virus.

Tokom profesionalne karijere, nakon završenih srednje škole i koledža u SAD, igrao je za FMP. Kasnije je nosio dres Crvene zvezde, sa kojom mu je ugovor istekao na kraju prethodne sezone. U trenutku smrti je imao 27 godina.

Podsećamo, sahrana Majkla Odža u Nigeriji se dogodila tek krajem septembra, mesec dana nakon njegove smrti.

Evroliga je pozvala navijače, a biće ih u nekoliko hala, kao i igrače i ostali deo kluzba da odaju počast Romanu i Majklu koji su prevremeno napustili košarku.

Mondo.rs