Milojević već dobio drugu ponudu

Dok se čeka zvanična potvrda njegovog odlaska iz Crvene zvezde posle dve i po godine, Vladan Milojević postaje meta poslodavcima sa više strana.

Još i pre nego što je nagovestio odlazak sa Marakane, bio meta grčkih velikana Olimpijakosa, PAOK-a, AEK-a, pominjale su se ponude iz Kine i arapskog sveta, a juče su kiparski mediji preneli da je Prodromos Petrides, predsednik kiparskog šampiona APOEL-a zvao Milojevića da preuzme upražnjenu klupu posle odlaska Tomasa Dola.

Stručnjak iz Aranđelovca se zahvalio na toj ponudi rečima da je i dalje trener Crvene zvezde, kao i da mu je potreban odmor ako napusti Marakanu.

Međutim, Kiprani ne odustaju. Danas lokalni mediji pišu da je APOEL dobio lokalnu konkurenciju u borbi za Milojevićev angažman. Fudbalski savez Kipra želi da vidi Vladana Milojevića na mestu selektora umesto izraelskog trenera Ran Ben Šimona koji tu funkciju obavlja od 2017. godine.

Prema saznanjima kiparskih medija, Milojević je već dobio telefonski poziv iz FS Kipra sa ponudom, ali je odgovor bio sličan kao APOEL-u. Ipak, Kiprani se nadaju da će posle ozvaničenja odlaska iz Crvene zvezde, pedantni stručnjak razmotriti njihovu ponudu i eventualno je prihvatiti.

Kiprani uprkos sve boljim rezultatima klubova u Evropi, nemaju mnogo sreće sa reprezentacijom. Prethodne kvalifikacije za EP su završili na četvrtom mestu u grupi sa Belgijom, Rusijom, Škotskom, Kazahstanom i San Marinom sa samo 10 bodova. Nosioci igre u klubovima su uglavnom stranci i zato reprezentacija nema kvalitet. Poznavanje jezika i fudbalskih prilika na Kipru bi svakako bili adut više za Milojevića, ali je malo verovatno da će srpski strateg prihvatiti selektorski rad u jeku karijere.

Mozzart