Milojević u pregovorima sa grčkim velikanom

Tako bar pišu pojedini grčki mediji

Od kada je raskinuo ugovor sa Al Ahlijem iz Džede Vladan Milojević je neiscrpna inspiracija grčkih medija. Posle odličnih rezultata u Crvenoj zvezdi, ranije u redovima Panioniosa, bivši strateg crveno-belih ima odličan rejting u zemlji Helena.

Danima se pisalo o mogućnosti da Vladan Milojević preuzme kormilo AEK-a. Čak se pisalo da je ubedljivo prvi kandidat za klupu žuto-crnih, ali iz Grčke danas dolaze nove informacije.

Tamošnji Sportdej piše da će Laslo Bolonji na kraju sezone sasvim sigurno dobiti otkaz, jer uprava Zelenih uopšte nije zadovoljna radom iskusnog stručnjaka. Iza Panatinaikosa je još jedno razočaravajuća sezona, nekadašnji finalista Kupa šampiona ponovo nije bio konkurentan u borbi za vrh. Teško će se domoći mesta koje vodi u Evropu i zbog toga planira korenite promene.

Pomenuti Sportdej piše da je Panatinaikos uspostavio kontakt sa Vladanom Milojevićem, i da je srpski stručnjak jedan od najozbiljnijih kandidata za novog trenera. Očekuje se da Milojević i PAO tokom narednih dana intzenziviraju pregovore.

Situacija u zelenom delu Atine je daleko od idealne. Olimpijakos je aposlutni vladar grčkog fudbal, Panatinaikos nije u rangu PAOK-a i AEK-a. Ali se Milojević u takvim situacijama već pokazao.

Leta 2017. godine došao je u razoren tim i klub, ali je ubrzo posle odlično obavljenog prelaznog roka, krenuo u evropski pohod. I uradio nemoguće. Sa Crvenom zvezdom je dva puta ušao u Ligu šampiona, stigao i do proleća u Evropi. I na ime premija UEFA zaradio skoro 60 miliona evra.

Tako nešto je potrebno Panatinaikosu

Mozzartsport