Milojević smiren nakon ubedljive pobede protiv Ferencvaroša: “Nije sve život ili smrt, navijači neka nas podržavaju, ja ću da kritikujem”

Trener crveno-belih je već spreman i za naredni meč protiv ove iste ekipe

Crvena zvezda je poprilično ubedljivo slavila protiv Ferencvaroša sa 4:1. Odlično veče su imali crveno-beli, sve im je išlo od ruke, odnosno od noge, te posle meča trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, ima čime da bude zadovoljan.

Na Marakani su navijači i te kako imali u čemu da uživaju. Zvezda je od prvog minuta krenula ofanzivno, pretila je od samog početka, pa sve do samog kraja i naplata toga je došla u vidu četiri pogotka u mreži mađarske ekipe.

Milojević pak ističe, da iako su ubedljivo slavili da je ovo tek jedna utakmica i da postoji još mnogo stvari koje se moraju popraviti u budućnosti.

Ukratko, prezadovoljan sam rezultatom. Ali više načinom na koji smo dobili. Načinom, zalaganjem i čvrstinom koju smo dobili kao tim. Svim fazama igre. Ja sam čovek koji teži nekom savršenstvu, za to treba vremena, više ovakvih utakmica... Ali i odnos kao što su imali večeras. Dobiti ovakav Ferenc koji je bio lider, to je nešto za respekt i za čast, čestitam i neka ovo bude zamajac za nešto što tek treba da uradimo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Publika na stadionu je prepoznala momenat, prepoznala je odličnu igru fudbalera i zbog toga su određeni broj navijača nagradili sa ovacijama. Aleksandar Katai je posle zvižduka dobio i ovacije, dok je ista sudbina zadesila i Marka Gobeljića.

Na osnovu ovog večeras da, ali opet kažem, bitno je da se to nastavi i da postoji neka kultura navijanja da igrači ne oseti da je na "život i smrt", oni neće pružati ovakve igre. Dosta je što ih ja kritikujem, nek ih poštede navijači. Igrači su večeras svojim zalaganjem i odnosom zaslužili skandiranja, a ne zvižduke. Odnos i zalaganje je nešto što morate da donesete, a pas, promašen penal... To se dešava. Taj stav, taj odnos i zalaganje je ono što zvezdaši hoće, večeras smo pružili, zaslužili ovacije i neka tako ostane.

Milojević nije želeo da "poleti" posle ove utakmice, nije želeo da se vine u nebesa, već je staloženo ostao na zemlji i rekao da je iduća utakmica protiv Spartaka u Superligi i da se okreće ka njoj.

Kao što sam juče rekao, naviknut sam da idem od utakmice do utakmice. Ne mogu da kažem da su sve stvari spakovane, uvek sam spreman. Nisam razmišljao o tome, samo razmišljam o tome što ste rekli na kraju. Da uložimo rad, odnos, da budemo pošteni prema navijačima i klubu i da će iz toga doći rezultat. Sve hoćemo da to bude danas za juče, ali to ne može stalno, nisam neko ko će posle ove pobede da pomisli da smo šampioni sveta, to je samo jedna utakmica. Neka slave večeras, sutra je trneing i priprema za Spartak, poštujem protivnika, priprema će biti kao za Ferenc. To je fudbal, to je Zvezda, milion puta su to trenerli ponovili pre mene. Nema minulog rada, to je sledeća utakmica.

Zvezda je ovom pobedom uspela da uhvati "poslednji voz" za proleće u Evropi. Sa ova tri boda, fudbaleri Zvezde imaju čemu da se nadaju u grupi, kako Ligi konferencija, tako i u ostanku u Ligi Evrope, pošto je njihova grupa poprilično izjednačena. Milojević u naredne tri utakmice želi i misli da može da osvoji svih devet bodova.

- Drugo pitanje je bila tabela, sad smo, da kažem ušli u neku nadu. Imamo još tri utakmice iz kojih možemo da uzmemo devet bodova, to je želja kao što je bila želja da uzmemo svih 18. Treba da budemo umereni, da budemo na zemlji i dao digramo istu utakmicu protiv Ferenca. Jeste gostujući teren, ali neka publika bude prikladna kao večeras. Moram reći da su meni tražili više karata za utakmicu tamo, nego ovde. Neće biti 50-50, ali neka bude 65-35 tamo. Mi držimo sve u rukama, neka to bude u našim rukama i mi da odlučujemo. Imamo još devet bodova, idemo iz utakmice u utakmicu i pozitivno mislim da možemo dobiti sve tri utakmice do kraja.

Crveno-beli u ovom meču nisu mogli da računaju na Usmana Bukarija, kao ni na Nemanju Milunovića, ali je na kraju sve ispalo dobro, pošto je Mitrović, koji je menjao Bukarija, postigao gol za 2:0, dok su u odbrani sve lopte uhvatili Dragović i Eraković.

Ista situacija kao Milunović, ja verujem u to, koliko god da ih poštujem, uvek kao neko ko je 100% spreman je bolji od nekog ko je 92% spreman. Ako hoćemo da igramo brzo i energično nama trebaju igrači koji neće razmisliti da li će ići maksimalno ili ne. Obojica nam trebaju, ali na 100%. Rezonovali smo da je bolje da imaju 2-3 dana do Spartaka, nego da rizikujemo i da ih izgubimo u predstojećih 11 utakmica do novembra.

Za kraj, Milojević je pričao i o tome koliko je "težak" posao imao da pripremi ekipu za meč protiv Ferencvaroša.

Pa nije teško spremiti igrače za Evropu, jer oni su motivisani. Oni to hoće da igraju, razlika između ovog meča i Monaka je to što smo efektivni, davali smo golove i to pravi razliku. Da smo iz par prilika protiv Monaka postigli golove bilo bi drugačije. Oni su profesionalci, znaju šta znači i Evropa njima i oni Evropi. Odreagovali su dobro, nisam hteo da postavljam sliku da je to "biti ili ne biti", preuzeo sam to više na sebe, a njih sam rasteretio. Nije život i smrt, mi igramo fudbal i to je ono što mi znamo. Tako je i bilo.

(Telegraf.rs)