Milojević pojačava defanzivu za Trabzon!? Poznat sastav crveno belih za meč drugog kola Lige Evrope

Crveno-beli će pokušati u grotlu "Šenol Guneš" stadiona da nadoknade izgubljeno protiv Monaka

Fudbaleri Crvene zvezde možda na terenu ne čeka najjači mogući protivnik sa kojim su se susreli proteklih godina, iako prvak Turske zaslužuje puno poštovanje, već je i uragan sa tribina ono što može biti poteškoća da se ekipa Miloša Milojevića fokusira na posao.

Srpski prvak će u grotlu krcatog "Šenol Guneš" stadiona, pokušati konačno da napravi dobar evropski rezultat ove sezone, ono što nije protiv Makabija i Monaka, a dobar rezultat na terenu Trabzona je sve osim poraza, koji bi, jasno, Beograđane gurnuo u problematičnu poziciju pred nastavak trke za drugom fazom takmičenja i pred sudar sa Ferencvarošem.

Niko, naravno, o neuspehu ni ne razmišlja u klubu, nije to dobar pravac za ono što dolazi. Ekipa jeste poljuljana na planu samopouzdanja eliminacijom na putu ka Ligi šampiona, potom remijem sa TSC-om, usledio je i neuspeh sa Monakom, ali i adrenalinska pobeda u triler finišu protiv Novog Pazara - za impuls pred nadolazeće izazove.

Upravo je u toj utakmici Milojević mogao da vidi svoje igrače pod pritiskom i imperativom pobede u tesnoj utakmici, kako se ponašaju, kako sarađuju i kako "ginu" na terenu. Koliko umeju. Neke je i odmorio za nadolazeći daleko veći evro izazov, poput Dragovića (ušao u završnici meča u Pazaru) koji će komandovati odbranom na terenu turskog šampiona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Uz Dragovića, u strogoj defanzivi, u srcu odbrane u Turskoj, biće Eraković i Milunović, a po bokovima, sa ulogama bekova i krila, ali sa daleko izraženijim odbrambenim zadacima, delovaće Gobeljić i Rodić.

Za očekivati je da Milojević neće komandovati juriš na gol Trabzona, oprez je ključna reč sutra, i otud se od Sanogoa, uz Kangu, očekuje da pokrije veliki prostor u centru igrališta, da ga protivnicima učini što manje prohodnim.

Napred, Bukari i Katai će pokušati da kreiraju iza Pešića, koji, zbog činjenice da praktično nema pravu konkurenciju u navali, ima sigurno mesto u startnoj postavi. Naravno, dosadašnjim učinkom Pešić je apsolutno zaslužio da se tu nađe, spretan gol protiv Pazara doneo mu je "produženi status" prve napadačke opcije i tako će biti sve dok pridošlica Kulibali ne "pronađe sebe" u novoj sredini.

(Telegraf.rs)