Milojević otkrio startnih 11 nakon dolaska Ivanića – na pripremama ostavio samo jednu dilemu (FOTO)

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da Vladan Milojević neće biti na slatkim mukama, već da će imati ozbiljan ljudski problem da sastavi startnih 11, a ceo tok priprema potvrđuje da je u pravu.

Fudbaleri Crvene zvezde su protiv Maribora sa 1:0 trijumfalno završili pripreme, posle četiri pobede u Antaliji i jedne na Kipru, a ceo tok priprema bio je jasno i koncizno isplaniran.

Ludogorec je poslužio za kvalitativno nadigravanje, Rabotnički za eksperimente sa sekundarnim pozicijama igrača i dobru rotaciju, pa je Maribor tu kao završni sud pred start prvenstva i okršaj sa Vojvodinom.

Foto: Telegraf.rs

U defanzivnoj liniji je sve kristalno jasno, Borjan će ispred sebe imati Rodića, Savića, Milunovića i Stojkovića, s time da je i Babić ostavio odličan utisak i da ga samo nijanse dele od startne postave - protiv Maribora je otvorio meč zbog sitne povrede bivšeg igrača BATE-a i potvrdio da je konkurencija jaaka.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ispred njih, Branko Jovičić biće zadužen za zatvaranje prilaza golu, Dušan Jovančić je drugo mesto zaslužio još jesenjim igrama, ali valja imati u vidu i da Vladan Milojeviće veliko poverenje ima i u Gorana Čaušića, od kog se još očekuju prave i konkretnije partije.

Foto: Telegraf

Upravo u toj liniji biće najviše posla za Milojevića, jer se čeka i Vulić, koji se polako vraća u igrački pogon nakon povrede. Takođe, Mirko Ivanić bi mogao da se nađe u ovom polju, jer je mesto kreatora zacementirano Marinu.

Inače, još na poslednjem treningu pred meč dao je Vulić odlične naznake da će biti konkurentan, pošto je Milojević igrače podelio u dve ekipe sa specifičnim zadacima - fokus je bio na čuvanju poseda i igri na dva gola, na ograničenom prostoru, uz završnicu, nije izneverio ni protiv Maribora u maloj minutaži.

U ofanzivi, Erik Jirka se dokazao levo spremnošću, mesto je zacementirano Marinu u sredini i Benu desno (nije igrao zbog stomačnih tegoba), dok je i za napad, poput pozicije centralnog vezno, velika dilema.

Foto: Telegraf.rs

Ričmond Boaći pokazao je motivacijom, pristupom i igrom da je spreman da se vrati na one partije iz prvog mandata u klubu, ali se u međuvremenu i Pavkov izborio za svoje mesto.

Ne treba zanemariti ni Joveljića, ali ni Ebisilija, Jevtovića, dok će Gajić imati zadatak da se nametne, a eventualna pomeranja u ekipi mogu uslediti kasnije, po dolasku Mirka Ivanića.

Protiv Vojvodine, ipak treba očekivati Borjana, Rodića, Savića, Milunovića, Stojkovića, Jovičića, Jovančića, Bena, Marina, Jirku i Boaćija, ukoliko svi budu spremni.

Na pripremama, lista strelaca pred kraj izgleda zanimljivo i raznovrsno: Pavkov 2, Ben 2, Milunović 2, Ebisilio 2, Hajdin 2, Babić 2, Vukanović 2, Kafu, Joveljić, Jovičić, Boaći, Marin.

Telegraf.rs