MILOJEVIĆ OTKRIO: “Ovaj igrač je suvo zlato” (FOTO)

Pauzu u prvenstvu fudbaleri Crvene zvezde koriste da napune baterije za ono što sledi na proleće. Početak priprema se bliži, a trener Vladan Milojević analizirao je za Zvezda TV učinak jednog od svojih igrača.

Emisija koja traje nešto manje od deset minuta posvećena je Zvezdinom "univerzalnom vojniku", momku koji može da pokrije više pozicija u timu i koji kao takav ima ogroman kredit kod šefa struke.

"Za Marka ne postoji primarna pozicija. Jako mi je drago kao treneru da imam jednog igrača koji je polivalentan. Mislim da je Gobeljić apsolutno polivalentan igrač, što znači da može da odgovori na sve zahteve u određenom trenutku", počeo je izlaganje Milojević.

Navijači nisu bili oduševljeni kada je pre godinu i po dana obelodanjeno da će Marko Gobeljić biti prvo pojačanje za sezonu 2017/18. Kako je vreme odmicalo Kraljevčanin je pobrao simpatije Zvezdine publike, a koliko je važan za ekipu potvrđuju i epiteti koje Vladan Milojević koristi kada govori o njegovim kvalitetima.

"Ja Marka znam iz vremena dok je igrao za Slogu iz Kraljeva, kada sam ja bio trener Čukaričkog. Tada je u Slogi igrao ofanzivnog desnog beka sa jako dobrim motoričkim funkcijama. I tada je u drugoj ligi, pored toga što je bio jedan od najboljih igrača, sa te pozicije postizao dosta golova. Gobeljić ima jako dobre karakteristike, što defanzivne, što ofanzivne, dobro se služi obema nogama, ima dobru percepciju igre sa desne i leve strane... Izuzetno sam srećan što imam jedno oružje u imenu Marka Gobeljića", dodao je trener Crvene zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Samo u tekućoj sezoni Marko Gobeljić je postigao šest pogodaka, pet u prvenstvu i jedan u Ligi šampiona, a pokrivao je pozicije desnog i levog beka, štopera, zadnjeg veznog, krilnog napadača...

"Kada pravite tim i kada imate jednog takvog igrača, to vam je bukvalno suvo zlato, za svakog trenera, pa tako i za mene. Pred pravljenje plana za narednu utakmicu, znate da imate igrača sa kojim možete da izvršite unutrašnje izmene koje su jako bitne u datom trenutku za promenu sistema ili taktičkih zamisli tokom utakmice", ističe Milojević.

Najveća pohvala stiže na kraju. Odgovarajući na pitanje vezano za poziciju u timu koja mu najviše leži, Vladan Milojević je Marka Gobeljića opisao kao "reprezentativni kalibar".

"Večito je pitanje šta je za njega najbolje. Iskren da budem, mislim da je on reprezentativni kalibar. Baš iz tog razloga što ima toliku lepezu polivalentnosti, bukvalno ne znaš koju poziciju on ne bi odigrao takmičarski kako je to do sada radio", kazao je Milojević.

Za kraj, ukoliko se desi da Zvezda na nekoj utakmici ostane bez golmana, a Vladan Milojević ne bude imao pravo na promenu, zna se ko će među stative.

"Nemam dilemu i da bi to bilo. To je pitanje za gospodina Gašića (trener golmana), ali imam utisak i da treba da brani, da bi prvi rekao da to hoće. Uvek je stavljao tim ispred sebe i to u kolektivnom sportu ima veliku vrednost",  zaključio je Milojević.
O Gobeljićevim igračkim i ljudskim kvalitetima u pomenutoj emisiji govorili su još Vujadin Savić i trener golmana Dušan Gašić. Šta su oni rekli o Zvezdinom "univerzalnom vojniku" pogledajte u priloženom snimku.

Sportske.net

https://www.youtube.com/watch?v=UHUmSaw_BCo

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: