Milojević oštro presekao novinara čim je čuo šta želi da ga pita: Ne želim da odgovaram na to!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je konferenciju pred utakmicu 25. kola Superlige, gde njegov tim gostuje Mladosti u Lučanima (sreda, 16.00, Arena Sport 1). Novinare je interesovalo i kako se ekipa priprema posle 159. Večitog derbija, a hteli su da čuju i Milojevićeve utiske nakon što su se smirile strasti, ali on nije bio raspoložen da odgovara na pitanje o derbiju.

Neću da pričam o večitom derbiju, izvinite, ali ne bih da odgovaram na to pitanje - oštro je presekao Milojević novinara, koji nije stigao ni da postavi pitanje.

Ipak, odgovorio je da su njegovi igrači navikli na to da igraju utakmice posle mečeva u kojima dolazi do velikog emotivnog pražnjenja.

Navikli smo na to, nije nam nastavak prvenstva posle ovakve utakmice. Igrači su navikli na to, rekao sam im da je takav fudbal, rekao sam im da je to završeno i derbi smo stavili "ad acta".

Kada je u pitanju naredni rival, Milojević ističe da je u pitanju veoma jak protivnik, koji nije menjao tim, ali se dodatno pojačao.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Idemo ekipi koja je u vrhu srpskog fudbala, sa kontinuitetom, igrali su i u kvalifikacijama za LE, igrali u finalu Kupa, i sada su u vrhu tabele, iskjusni su, pojačali su se sa Bojićem i Bojovićem na sav kadar, imaju jako dobre pojedince. Takođe golman Rosić je jedan od najoljih golmana u ligi. Krasi ih veliko iskustvo, nemaju mnogo promena i turbulencija u sastavu. Zasluge za to idu gospodinu Nešku Milovanoviću, treneru koji je studiozan, prati i analizira protivnika, 24 sasta je u fudbalu, sve to ukazuje da nas očekuje teška utakmica i da je to jedan od derbija u ovom kolu. Očekuje nas težak posao, daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu - rekao je Milojević.

Zvezda ulazi u seriju od četiri meča za 10 dana.

Dolaze nam utakmice, igramo ritmom sredan nedelja, imamo veliki broj igrača, javno ću da ih pohvalim, i one koji nisu u protokolu, zaslužuju svoju šansu, nije mi lako, najlakše bi meni bilo da kažem imam 11 i to je to, ali sam rekao da sa druge strane mi se sviđa što imamo ovoliko utakmica, pravićemo rotacije, znaju oni, imali smo sastanak i razgovarali smo o svemu. Koliko igrača imamo, možda bih voleo i više utakmica.

Da li razmišljate o promeni taktike i igri sa dva napadača, koja je bolje funkcionisala na Večitom derbiju.

Mi imamo dosta krila, dosta napadača, u svakom slučaju, videćemo... I do sada kada smo igrali probali smo da igramo sa tri napadača. Ali svaka utakmica je posebna za sebe, pripremamo se za svaku pojedinačno.

Koliko su na vas uticale tenzije i pisanja posle Večitog derbija, kao i snimci koji su se pojavili?'

- Takav nam je posao, ovo što pričam, kad se završila utakmica, to se stavlja ad acta. Imamo jako tešku utakmicu u sredu, rekao sam šta sam imao što se tiče derbija, igračima šta sam imao, rekao sam im u svlačionici i to je završeno. To je sastavni deo posla, ja sa tim nemam problema.

Milojević je blizu apsolutnog rekorda kada je u pitanju niz bez poraza, ali ističe da to ne utiče na njega.

Ne vodim se tim, sve je to lepo, nema ovde neke lažne skromnosti, ali nije mi fokus na tome, već da igramo protiv mnogo teškog poritivnika, koja jedina uz Čukarički nije menjala roster, više sam na to fokusiran. Ako ti rekordi dođu, dobrodošli su, ali je fokus kako ćemo da igramo i u kom sastavu ćemo da izađemo.

(Telegraf.rs)