Milojević nije zadovoljan mestom u Ligi Konferencija

Trener Zvezde opširan posle trijumfa

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da dođu do mnogo važne pobede protiv Trabzona u Ligi Evrope, koja ih ostavlja u konkurenciji za evropsko proleće - 2:1.

Trener Miloš Milojević je pre svega čestitao svojim momcima na trijumfu, istakavši da nije bilo nimalo lako.

- Čestitam momcima na dobroj i hrabroj igri, poštovanju svih zahteva, evropskom pristupu. Nisam hteo u najavi da podižem njih, naš spuštam. Jedna izuzetna tehnička ekipa. Nije lako igrati protiv njih. Čestitam i svom stručnom štabu i igračima koji su to izneli. Imali smo taj korak unazad kada su dali gol sa 35 metara, sreća i kvalitet Bakasetasa. Samo smo pričali da nastavimo da radimo to što smo radili. U svakom smo znali šta hoćemo. Imali smo loptu u posedu, hteli smo malo više. Nekad vam protivnik ne dozvoli sve. Igrači su opet pokazali da kad treba, da su najbolji. Za Evropu je 100 odsto u našim rukama, a za Ligu Evrope 50-50. Šteta što protiv Monaka u prvom kolu nismo uzeli bar bod - rekao je Milojević.

Posebne pohvale išle su za igrače veznog reda.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Da pohvalim igrače koji su igrali u veznom redu. Uvek zameram što nemamo više vremena za rad, idemo utakmicu po utakmicu. To su detalji, gol puno znači, to je prvi utisak. Igrali smo u Evropi dobro. Nisam bio zadovoljan mečom u Trabzonu. Ne mogu da zameram igračima, nego sebi, pošto nemamo vremena za trening. Odnos, igra, kada imate jasan stav, kako hoćete da igrate, rezultat nekad ne oslika pravu sliku. Najteže je nama, i igračima. Ako u kontinuitetu ponavljamo dobru igru, rezultati će doći. To je neminovnost.

Misli da će Zvezda imati "domaćinsku" atmosferu u Kneževini.

- Očekujem, znam kakvi su naši navijači. Znam da to nije jeftino putovanje, ali oni daju maksimum. Imamo dijasporu u Francuskoj i Švajcarskoj. Potrudićemo se da imamo dobru igru i stići do rezultata koji nas vodi dalje u Evropi.

A da mu sada ponude Ligu konferencija, da li bi to prihvatio?

- Ne. Ja bih Ligu šampiona ako možete da mi ponudite. Treba ići korak po korak. Ne želim da pretim Monaku, najkvalitetnijoj ekipi. Mislim da treba da verujemo. Ferencvaroš je dobio Trabzon u Budimpešti, možda mogu i tamo. Treba da verujemo. Ni u jednom trenutku nisam pogledao rezultat druge utakmice. Treba da gledamo nas, naš odnos - zaključio je Milojević.

(Telegraf.rs)