Milojević ima poseban razlog da ostane u Crvenoj zvezdi (FOTO)

Titula je odbranjena na još ubedljiviji način nego što je osvojena prošle sezone. Mnogi će reći da je Vladan Milojević sa dva uzastopna šampionska trofeja, uz učešće u Ligi Evrope i Ligi šampiona, izvukao maksimum iz ove generacije Zvezdinih igrača, dostigao svoj vrhunac u ovoj sredini i da motivaciju može da pronađe samo u novom izazovu koji može da donese neko kvalitetnije takmičenje od Superlige.

Ali, Vladan Milojević više nije samo jedan u nizu trenera koji su imali tu čast da treniraju najtofejniji srpski klub, već je jedan od najzaslužnijih ljudi, a slobodno se može reći i najzaslužniji, za vraćanje uspavanog giganta na evropsku fudbalsku mapu. Načinom na koji je do sada vodio Crvenu zvezdu zaslužio je i posebno mesto među pristalicama crveno-belih, koje ne mogu da zamisle novi evropski pohod bez njega na kormilu tima.

Priče o odlasku su postale sve glasnije, takav potez bi sa ove tačke gledišta mogao da bude i razumljiv, ali aktuelni šef struke crveno-belih tek sada ima priliku da svoje ime i prezime zlatnim slovima ukleše u zidine Marakane. Na kraju sezone Vladan Milojević će postati prvi trener još od Velibora Vasovića koji je kompletirao dve pune sezone na kormilu crveno-belih. Vasović je to učinio u sezonama 1986/87. i 1987/88, što samo pokazuje koliko je teško na duže staze biti trener najtrofejnijeg srpskog kluba i na svojim plećima nositi sav taj teret i pritisak. Bez obzira na to što u svojim rukama imate pobede i trofeje.

Ipak, veliki motiv ispred trenera Crvene zvezde predstavlja ime legendarnog Miljana Miljanića, jedinog trenera u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana koji je uspeo da osvoji tri uzastopne šampionske titule sa crveno-belima. Trofejni klub sa stadiona Rajko Mitić je u svojoj istoriji samo u dva navrata uspevao da veže tri šampionska trofeja. Prvi put je to učinio pod vođstvom Miljanića u sezonama 1967/68, 1968/69, i 1969/70, dok je za drugi niz bila zaslužna zlatna generacija koja se popela na krov Evrope i sveta. Ipak, u sve tri sezone (1989/90, 1990/1991, 1991/92) Crvenu zvezdu su vodlili različiti treneri. U prvoj na klupi sedeo Dragoslav Šekularac, u drugoj Ljupko Petrović, a u trećoj Vladica Popović.

Milojevićevi uspesi na klupi Crvene zvezde imaju posebnu težinu. Šef struke crveno-belih se latio posla na našem najvećem stadionu u izuzetno teškom trenutku posle izgubljene šampionske titule u sezoni 2016/2017. Iz pepela je podigao psihološki potpuno razbijem tim i poveo ga ka najvećim uspesima u novijoj istoriji kluba.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na kraju ove sezone Milojeviću će ostati još godinu dana do kraja ugovora sa crveno-belima, ali u ovom trenutku niko u klubu ne može da garantuje da će on na to mestu ostati i u narednih godinu dana. Crveno-beli će pred sobom imati sezonu velikih izazova, a onaj najveći će biti pokušaj da se potvrde uspesi ostvareni u prethodne dve sezone. To će biti pakleno težak izazov za bilo kog trenera, pa i za Vladana Milojevića, ako se odluči da do kraja odradi aktuelni ugovor sa srpskim šampionom.

Navijači Crvene zvezde će do kraja maja živeti u neizvesnosti. Strateg crveno-belih je na konferenciji za medije posle utakmice sa Mladosti iz Lučana zatražio strpljenje javnosti do kraja sezone. Šta će se dogoditi nakon toga to u ovom trenutku verovatno zna samo Vladan Milojević.

FotoStar Sport, MN Press Mozzart sport