MILIONSKA KAZNA ZA “VEČITE”: Zvezdi i Partizanu visoke novčane sankcije za Kup

KUP Radivoja Koraća, posebno finalni derbi, koštaće večite rivale milionskog novčanog iznosa. Mnogo gore je prošla Crvena zvezda, koja je kažnjena sa ukupno 912.000 dinara, dok će Partizan u kasu KSS uplatiti "samo" 174.000.

Najveći deo kazne crveno-belih otpada na sankcionisanje napuštanja ceremonije proglašenja pobednika turnira u Nišu (600.000 dinara), a značajan doprinos dale su i izjave predsednika kluba Nebojše Čovića posle finalne utakmice. Zbog nesportskog javnog kritikovanja odluka sudija i košarkaških organa, Zvezda je kažnjena sa 240.000 dinara.

Crveno-beli su dva puta sankcionisani iznosom od 36.000 dinara, zbog toga što su njihovi navijači ubacivali tokom finala tvrde predmete na teren "Čaira" i zbog nedolaska trenera i igrača na konferenciju za medije posle finalnog meča.

U strukturi Partizanove kazne izdvaja se iznos od 96.000 dinara zbog paljenja baklji i bacanja tvrdih predmeta na teren u meču sa Crvenom zvezdom. Nedolično ponašanje navijača i vređanje tokom utakmice polufinala protiv FMP, koštaće crno-bele 36.000 dinara, koliko i isti prestup njihovih navijača tokom finalnog duela sa Zvezdom.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri sankcionisan je sa 6.000 dinara zbog tehničke greške u meču sa FMP.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

novosti