Milijaš u REPREZENTACIJI!

Pojačanje

Šuška se već nedeljama, ali čeka se Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije da potvrdi. Nenad Milovanović će posle samo jednog boda osvojenog u prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo napustiti (0:1 protiv Rusije u Saransku i 1:1 sa Letonijom u Novom Sadu) napustiti kormilo U21 reprezentacije Srbije, a na njegovo mesto sešće Ilija Stolica.

Prema informacijama MOZZART Sporta dolazak Stolice na mesto selektora biće potvrđen u ponedeljak, kada će se i okupiti mlada reprezentacija Srbije. Novi kormilar Orlića tada će i zvanično biti predstavljen javnosti. I on i neke novine koje će Stolica uvesti u rad nacionalnog tima.

O tome naširoko u ponedeljak, ali ono što već sada možemo da otkrijemo jeste da će u Stoličinom stručnom štabu biti i jedno svima dobro poznato lice: Nenad Milijaš, bivši reprezentativac i kapiten Crvene zvezde, sada pomoćnik Vladana Milojevića u taboru srpskog šampiona. Milijaš će i dalje ostati da radi i u Ljutice Bogdana, ali će uz dozvolu kluba pomagati i Stolici. Šta će tačno biti njegova uloga saznaćemo u ponedeljak.

Planirano je i dalje proširivanje stručnog štaba, određenu ulogu imaće i Dejan Branković, selektor kadetske ekipe, a za neka dalja vremena treba očekivati i još poneko zvučno ime u Stoličinom timu.

Nešto drugačiji sistem čeka Orliće u budućnosti. Deluje zanimljivo. Podsetimo, Orliće u oktobru očekuju utakmice sa Bugarskom u Sofiji i Poljskom u Lođu. Posle lošeg starta, nema Srbija mnogo prostora za kiks, ali nerealno bi bilo očekivati i da Stolica momentalno okrene situaciju za 180 stepeni.

(FOTO: MN Press)