Mijatović oduševljen Piksijem i uspehom Srbije “Uradio je nešto ključno, probudio je naš inat za Mundijal”

- Plasman na Svetsko prvenstvo nije običan plasman - rekao je između ostalog Mijatović

Bivši reprezentativac naše zemlje Predrag Peđa Mijatović istakao je veliko zadovoljstvo nakon što je Srbija savladala Portugaliju u Lisabonu i ostvarila direktan plasman na Mundijal.

On je u razgovoru za na Prva TV čestitao selektoru Draganu Stojkoviću i igračima na plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

-Rekao bih da je je ovo dobro, pre svega fudbalsko jutro. Kvalifikacije su počele s novom atmosferom, pozitivnim ambijentom, željom da se postigne ono što se dogodilo prošle večeri. Pogotovo protiv Portugala u Beogradu, kad smo gubili sa 2:0, pa posle u drugom delu napravili preokret. Još tad sam shvatio da igrači mogu da se direktno plasiraju na Svetsko prvenstvo i stvarno su to uradili na briljantan način - kaže Mijatović.

Popularni Mijat je pohvalio rad selektora Dragana Stojkovića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

-Dragan Stojković je napravio sjajan posao, uradio je nešto ključno, a to je da svojim ambicijama ubedi igrače da mogu da urade što se od njih očekuje. Sa njim imam već 30 godina veliko prijateljstvo, znam kako razmišlja i kako priprema utakmice. Bio sam siguran da će ići istom linijom, da neće biti varijacija na tu temu od početka do kraja. Ambicija je bila jasna, da idemo direktno na Svetsko prvenstvo. Igrači su ispunili sve njegove zahteve, odradili sjajan posao. Probudio je naš inat, pripremio ekipu taktički i fizički - naveo je Mijatović, te nastavio:

- Posle primljeniog gola, rekao bih pre svega jendog peha, da li je bi faul ili ne, da ne ulazimo sada u to… Nebitno, ekipa je odgovorila, izašla u veliki presing i u svakom aspektu igre nadigrala Portugal. Naravno, Portugal je sjajan tim, ima odlične igrače koji igraju u velikim klubovima, ali se pokazalo da Srbija može da igra sa velikim Portugalom, i ne samo to, već i da pobedi i ode na Mundijal kao prva iz grupe - dodao je Mijatović.

Pobedonosni gol postigao je napadač Fulama Aleksandar Mitrović.

- Jako mi je drago što je Aleksandar Mitrović postigao taj gol, ne samo kao najbolji strelac kvalifikacija, nego i u istoriji reprezentacije. Drago mi je da je to on. U timu je sve savršeno funkcionisalo, oni su verovali u sebe, a naš tim ima mnogo igrača koji igraju u velikim klubovima. Trebala im je ta vera u sebe, to što im je Dragan Stojković potencirao na svakom sastanku. Vidim da su se svi posle u izjavama osvrtali na to šta je uradio selektor. Neki ga zovu Mister, neki šefom… Mislim da su shvatili da je ambcija jedna, da mogu do uspeha. Stvarno sam fasciniran i koristim priliku da čestitam svima, igračima, Draganu Stojkoviću, predsedniku Saveza Nenadu Bjekoviću i svim ostalim rukovodiocima - poručio je Mijatović.

Plasman na Mundijal u Kataru je ogroman značaj za srpski fudbal.

-Bilo bi jako dobro za srpski fudbal da reprezentativci koji sada čine tim, i neki mladi koji dolaze, da igraju u jako dobrim ligama i u velikim klubovima. Ima sada nekoliko onih koji igraju u velikim, nekoliko njih u manjim, ali fudbal je toliko izjednačen danas da odlučuju nijanse. Plasman na Svetsko prvenstvo nije običan plasmnan, ovo je jako pozitivno generalno govoreći za klince, jer vas drugačije doživljava svetska javnost kad ste na velikim takmičenjima. Ovo je velika stvar i to je ono na čemu treba insistirati, da se bude učesnik na svim velikim takmičenjima. Imate primer Hrvatske, znate šta su postigli i koliko igrači njihovi imaju važnost. To je pravi recept. Ovo je sjajan momenat, biti učesnik velikog takmičenja je velika stvar - zaključio je Mijatović.

Telegraf.rs