Mijailović pojačao Zvezdu i otkrio “Nikada nisam pregovarao sa Partizanom”

Mijailović pojačao Zvezdu i otkrio "Nikada nisam pregovarao sa Partizanom"

Mijailović je bio uz klub prethodnih devet godina kao navijač, ali sada je ponovo tu u svojstvu fudbalera

Crvena zvezda je angažovala i poslednje pojačanje u letnjem prelaznom roku, s obzirom na to da je crveno-beli dres ponovo zadužilo dete kluba - Srđan Mijailović, koji je potpisao trogodišnji ugovor i priključio se timu Miloša Milojevića.

- Posle devet godina sam se vratio u Zvezdu, u svoju kuću, presrećan sam zbog toga... Bitno mi je da istaknem da mi je drago što se sve prošli put završilo dobro po Zvezdu, te da je klub dobio obeštećenje kada sam prelazio u Kajzeri i bila bi greška da je bilo drugačije. Da razjasnim i da nikada nisam pregovarao sa večitim rivalom, te da su oni samo kontaktirali moj bivši klub Čukarički, ali da je na tome sve ostalo. Nadam se da ću u ovom mandatu osvojiti titulu sa Zvezdom, to mi je najveća želja - počeo je Mijailović.

Upoznat je popularni Mićko sa obavezama i zahtevima koji ga čekaju...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Imam pozitivnu tremu pred prvi trening sa novim saigračima i nadam se da će to sve proći kako treba. Poznajem ekipu, znam dosta igrača, a možda bih izdvojio Rodića i Srnića sa kojim sam prošao Zvezdinu školu, kao one s kojima sam najbolji. Fizički sam spreman i kada trener odluči da igram, biću tu da pružim maksimum. Nadam se da će moje iskustvo značiti i da ću pomoći ekipi, zbog toga sam tu. Želja mi je da osvojim što više trofeja, jer iz prvog mandata imam samo jedan Kup Srbije. Sada hoću to da ispravim.

Veruje u dobru saradnju sa Sanogom koji deli njegovu poziciju.

- Sanogo je veoma kvalitetan igrač i koliko god da imam iskustvo, uvek može nešto novo da se nauči. Ne sumnjam da će tako i biti.

Mijailović je bio uz klub prethodnih devet godina kao navijač, ali sada je ponovo tu u svojstvu fudbalera.

- Mnogi zovu, čestitaju, drago im je što sam se vratio u Zvezdu. Znaju i oni da sam i po odlasku iz kluba uvek pratio Zvezdu i nervirao se kada su loši rezultati. Nadam se da će sada biti bolje i da se nećemo nervirati, te da ću opravdati njihova očekivanja i podršku - podvukao je Mijailović koji je zadužio dres sa brojem 33.

Dobrodošlicu Mijailoviću poželeo je sportski direktor Mitar Mrkela koji je istakao da veruje da će neumoljivi vezista biti instant pojačanje za tim.

- Ovo je drugi put da potpisujem ugovor sa Srđanom Mijailovićem, jer sam ga kao četrnaestogodišnjaka doveo u Omladinsku školu Crvene zvezde. Reč je o domaćem igraču koji će pojačati konkurenciju na poziciji defanzivnog veznog fudbalera. Želja je trenera Miloša Milojevića, a s obzirom na to da poznaje domaće takmičenje i Zvezdu, te da je dete ovog kluba u startu zna šta su njegovi zadaci. On je neko ko odmah može da uskoči i pomogne ekipi, jer se radi o fudbaleru izuzetnih fizičkih predispozicija i moralno-voljnih karakteristika i siguran sam da će biti pojačanje za naš tim. U takmičarskoj je formi, i to je još jedan razlog zbog kog smo želeli da ga dovedemo. Stava smo da može odmah da doprinese igri i kvalitetu tima - rekao je Mrkela.

(Telegraf.rs)