Menja se Liga Nacija! Srbija će biti u grupi sa Hrvatskom!?

Žreb je na programu početkom februara 2024. godine

Dobila je fudbalska reprezentacija Srbije u subotu rivale na Evropskom prvenstvu, a u februaru sledi novi žreb za Orlove koji će tada saznati i protivnike u Ligi nacija za sezonu 2024/25!

Srbija je sjajnim igrama u prethodnom ciklusu LN izborila plasman u elitnu grupu, odnosno Ligu A nacija, gde će se naša selekcija takmičiti sa onim najjačim u Evropi.

Za Srbiju je na žrebu rezervisan četvrti šešir, što znači da je Hrvatska, kao član prvog šešira, potencijalni rival. Evo i svih ostalih:

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska.

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.

Četvrti šešir: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska.

Ono što je važno napomenuti jeste i to da je UEFA promenila format takmičenja za narednu sezonu. Sada će po dve selekcije proći dalje, te ćemo imati četvrtfinale, polufinale i finale. Treći iz grupe igra baraž sa drugim iz B Lige nacija, dok će poslednji da se spusti rang niže.

Prva dva kola će se igrati 5. i 8. septembra 2024. godine, zatim još dva meča 10. i 13. oktobra, a onda za kraj 14. i 17. novembra. Nokaut faza rezervisana je za 2025.

Kao i ranije, tako će i sada četiri pobednika LN, koji kroz kvalifikacije ne izbore plamsna na SP 2026, imati priliku da igraju baraž kako bi čekirali kartu za odlazak u SAD, Kanadu i Meksiko na Mundijal.

(Telegraf.rs)