Medicinska sestra u suzama: “Korona virus nas je pobedio”

Uplašeni smo. Nemamo adekvatnu zaštitu od virusa, kaže ova medicinska sestra

Jedna medicinska sestra koja radi na Intenzivnoj nezi u bolnici u Majamiju rekla je da njene kolege čine sve kako bi spasili živote pacijenata zaraženih korona virusom, ali su ih smrtni ishodi i strah od zaraze oslabili.

Kako prenosi CNN, sagovornica je tražila da se ne navode njeno ime niti ime bolnice, pošto je medicinskom osoblju zabranjeno da razgovara za medije.

- Uplašeni smo. Nemamo adekvatnu zaštitu od virusa, plakala sam prošle nedelje. Stigle su me emocije pošto sam izgubila pacijenta koji je bio inficiran, a toliko smo se trudili da mu spasimo život. Osećali smo se tako poraženo od strane virusa - kaže ova medicinska radnica.

Ona je istakla da bolnica u kojoj radi čini sve kako bi se izlečili zaraženi koronavirusom i da spasu živote. Opisala je tu borbu “kao kada bacate špagete na zid i gledate koje će da se zalepe”.

- Pokušavamo sve lekove koji drugi koriste, čak ih i kombinujemo - istakla je medicinska sestra.

Skandal u Njujorku: Medicinske sestre koriste kese za đubre kao zaštitu od korona virusa

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.
Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.
(M. Lj.)

Telegraf.rs