Matični klub Matea Garsije čeka 20% od prelaska u Crvenu zvezdu

Ozbiljna finansijska kriza pogodila je argentinskog drugoligaša Instituto Kordobu, inače matični klub Zvezdinog ovosezonskog pojačanja Matea Garsije.

Kako javljaju lokalni mediji, ovaj klub je već povukao prvi korak i predao zahtev Ministarstvu rada za smanjenje broja zaposlenih na 65 ljudi.

Inače, zaposlenima u klub se duguju novembarska i decembarska plata, kao i polovina bonusa iz prošle godine. Prema poslednjim informacijama postignut je dogovor sa 45 njih, a tu se pre svega odnosi na one kojima je ponuđeno penzionisanje.

Portal La Nueva Manana navodi da će sa smanjenjem broja zaposlenih biti značajno smanjeni rashodi kluba, koji bi u principu bili pokriveni ako bi klub uspeo da naplati 20 procentata od prodaje Matea Garsije iz Las Palmasa u Crvenu zvezdu.

Podsećamo, Argentinac je na stadion Rajko Mitić stigao sredinom avgusta nakon vrlo uzbudljivih pregovora u srpskoj prestonici. Prema našim informacijama, obeštećenje Las Palmasu iznosilo 1.800.000 evra u tri rate, dok su španski i argentinski mediji pisali da obeštećenje da iznosi 2.200.000 evra, od kojih 20 odsto od transfera ide Garsijinom bivšem klubu iz kojeg je došao na Kanare.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mozzart