Matić bez dlake na jeziku: “Od koga smo mi to bolji? Nije moguće porediti nas i Hrvate”

Nemanja Matić nije imao dlake na jeziku u ovom slučaju

Fudbalska reprezentacija Srbije je doživela pravi fijasko na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde su takmičenje završili sa samo jednim osvojenim bodom u grupnoj fazi, iako su imali ogromne ambicije kada je reč o ovom turniru. Upravo o ovom takmičenju je govorio i Nemanja Matić.

Nemanja Matić je igrao u reprezentaciji, iz koje se povukao 2020. godine, a sada je bio gost u emisiji kod bivšeg hrvatskog fudbalera Marija Stanića, koja nosi naziv "(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem" na Areni sport. Upravo je Nemanja tu i ukazao na neke probleme naše reprezentacija.

- Mi, Srbi, pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji... Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopšte bolji? Malo su me i kritikovali kad sam u jednom intervjuu rekao što mislim o poređenju Srbije i Hrvatske. To je bilo još ranije (pre Svetskog prvenstva). Rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu uporediti jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija deset. Rakitić je bio u Barceloni, Luka u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu - ispričao je Matić, koji je potom u dahu nastavio.

- Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali su igrali u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može neko ko igra u Torinu izneti isti pritisak kao Modrić, koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika takmičenja mora spustiti tenzije - zaključio je Matić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Srbija je u Kataru učešće završila u grupnoj fazi dok je Hrvatska osvojila bronzanu medalju.

(Telegraf.rs)