Marko Vešović pričao o najtežem periodu u Crvenoj zvezdi! “Navijači nam polomili prozore, skidali dresove, bilo je strašno teško ali sam izuzetno ponosan na taj period”

Marko Vešović je crveno-beli dres nosio četiri sezone

Crvena zvezda sezonama unazad dominira srpskim fudbalom. Prethodne tri sezone uspevali su da osvoje duplu krunu, dok u ovoj, pod dirigentskom palicom Baraka Bahara izgledaju furiozno.

Nakon prva tri kola imaju gol razliku 13:1, a na jesen ih očekuju borbe u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ipak, nije uvek bilo tako sjajno u taboru crveno-belih. Pre samo 10 godina situacija je bila potpuno drugačija od današnje.

Klub je i tada imao dobre fudbalere, ali su ga pratili veliki finansijski problemi. O tom vremenu govorio je Marko Vešović, fudbaler koji je crveno-beli dres nosio četiri sezone.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je u podkastu "Alesto" govorio o atmosferi u ekipi, čuvenoj aferi sa šamponima, skidanju dresova nakon utakmice sa Voždovcem...

Ipak, jedna situacija privukla je posebnu pažnju te jeseni, sada već davne 2013. godine. Klub se našao u bezizlaznoj situaciji, a fudbaleri su se odlučili na zajedničko pisano saopštenje koje je dostavljeno javnosti, da bi se nakon toga dogodio jedan od najčudnijih i najpoznatijih incidenata u srpskom fudbalu.

Tada su fudbalerima Zvezde razbijena stakla na automobilima i u svaki je ubačena bočica šampona. Podsetimo, igrači su u tom saopštenju naveli da im u svlačionici nedostaju najosnovnija sredstva za higijenu.

Nije bilo novca u jednom trenutku, jedno pet-šest meseci sigurno. Više nismo znali šta ćemo, navijači hoće rezultat, a ti dođeš na utakmicu i niko ne razmišlja o fudbalu. Ovog zove vlasnik stana da nije platio, ovog zovu da mu uzmu auto, lizing... Moraš da platiš to! Niko ne razmišlja u tom trenutku o fudbalu, a ti moraš jer igraš u Zvezdi. Normalno je i prirodno da budeš šampion. I onda mi dođemo na ideju da napišemo saopštenje za javnost, možda se malo sažale na nas, da im kažemo u kakvim uslovima radimo i treniramo. I tu stavimo bukvalno nemamo za šampon! Sutradan dođemo i na automobilima prozori polupani, a u svakom automobilu šampon od litar, ona breza. Piše "Evo, sad imate za šampon". I tu nam je sve bilo jasno. Au, šta nam je ovo trebalo? Svi smo se okupili i bili u šoku - kazao je tadašnji bek Zvezde.

Vešović je istakao da se ni jednog trenutka ne kaje što je tada igrao u Zvezdi, i da ga je to oblikovalo da bude bolji i shvati koliko je teško nositi crveno-beli dres.

Ja uvek kažem da sam izuzetno ponosan na taj period, to je veliko iskustvo, to ti napravi karakter, to te očvrsne! Bilo je perioda, sećam se čak i protiv Voždovca na stadionu Obilića kad su nam navijači skidali dresove, što je možda i najgore poniženje koje igrač može da doživi. Ali ja razumem i navijače jer svuda su nas pratili i to u tim najtežim trenucima, svuda su bili. Nikome nije bilo jasno odakle ljudima takva volja i ljubav prema klubu, dok mi ne pružamo partije kakve se očekuju. Mi smo imali to neko opravdanje, ali u Zvezdi nikad nema opravdanja. Neću nikad zaboraviti protiv Bordoa ili Rena, dođemo sat i po pre utakmice i Marakana već puna. Protivnički igrači snimaju atmosferu, do 30. minuta pet lopti sami izbace u aut. Tresu im se noge. Taj vetar uleđa, ta krila koja dobiješ na Marakani, evo sad sam se naježio, to je neverovatno - nastavio je crnogorski reprezentativac.

Podsetimo, sadašnji fudbaler Karabaga je u Zvezdu stigao tokom leta 2010. godine i u crveno-belom se zadržao do januara 2014. godine. Tada je tužio klub i krenuo u inostranu avanturu.

Nosio je dresove Torina, Rijeke, Legije iz Varšave, dok trenutno nastupa za Karabag.

(Telegraf.rs)