Marko Simonović preuzima ulogu trenera u Crvenoj zvezdi

Marko Simonović se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu, potpisao je ugovor na dve godine, a izgleda da će i nakon igračke karijere ostati u crveno-belom dresu.

Nakon što okači ‘patike o klin’ Marko Simonović mogao bi da preuzme funkciju trenera u klubu. Tu informaciju potvrdio je za Sportski žurnal i sam Saša Obradović.

– Srećan sam što će takav čovek biti u mojoj ekipi, kao igrač, ali i potencijalni trener. Osim igračkih stvari, ideja je bila da mu pomognemo da se razvija i jdnog dana, možda, bude i treenr u klubu. To je njegova želja i u tome ćemo mu sigurno pomoći. Njegov zadatak je i da pomaže ostalim igračima znanjem i iskustvom. Da ih podrži i pomogne da dostignu potencijal – rekao je Obradović.

Iako je u poznim košarkaškim godinama, u sezoni u kojoj Zvezdu očekuje veliki broj mečeva, Simonović je bitan deo ekipe.

– Svi, ne samo Marko, moraju da budu spremni za različite zadatke. A on bi iskustvom, karakterom i zvezdaštvom trebalo da bude uzor. Važno je i da dobije adekvatnu pripremu za taj sledeći poziv – dodao je trener Zvezde.

Hotspot.rs