MARKO MARIN: Ubediću ga da dođe u Zvezdu!

Marko Marin ne planira da napusti crveno – beli brod, šta više želi da dovede još fenomenalnih igrača u redove Crvene zvezde, pa je jedan od potencijalnih i čuveni Bane Ivanović, verujte Marin se nije šalio.

„Da, drago mi je što ću igrati protiv njega… Veliki smo prijatelji. Biće lepo videti ga. Hoću da ga nagovorim da dolazi ovamo. Bolje da uživo pričamo, nego da ga nagovaram telefonom“, uz osmeh je istakao Marko Marin.

Šta za njega znači kapitenska traka u dahu je govorio srpski Mesi.

„Velika je čast biti kapiten ovog kluba. Prošle godine sam već bio jedan od vođa ekipe. Isto tako i ove godine. Biće nas dosta starijih koji bi treebalo da preuzmu odgovornost. Logično je da sam sa Milijašem pričao o tome, sa Vujadinom nisam direktno. Ali znam kako je on bio dobar kapiten prošle sezone“.

„Nosio sam desetku u Bremenu i Olimpijakosu. To je velika stvar, znači da sam na terenu nešto uradio. Ali kao mali stalno sam nosio crveno-belu desetku. Možda je to bio predznak ovoga što će se desiti“.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nova formacija donosi mnogo toga, ali sve je pormenljivo.

„Testiramo različite stvari i sisteme. Igrao sam i prošle godine nekoliko mečeva na toj poziciji. Nećemo da dozvolimo rivalu da nas lako čita. Vidite, ja ni sada nisam klasično krilo. Često ulazim u sredinu. Često na taj način pravimo višak i probleme rivalu, promenama mesta. Ne znam da li ste primetili, ali ne igramo u klasičnoj formaciji 4-2-3-1. Više je to 4-3-3. Sa dve desetke ili dve osmice. Baš dobra formacija, imaš mnogo više mogućnosti da uđeš u presing i na taj način rivalu praviš problem“.

Zvezda je stala u jednom delu sezone, ali da li je to baš toliko kritično, ipak govore statistički podaci, Zvezda je osvojila Ligu, ali Kup nije uspela.

„Pa sad ne slažem se da je celo proleće bilo loše, bilo je i dobrih utakmica. Za nas je Radnički iz Niša bio kao finale, pa se ništa nisu pitali na našem stadionu. Isto tako je bilo u plej-of derbiju. Znam da mora bolje, siguran sam da će biti bolje. Želimo da vratimo agresivnost kao u Antaliji. Tamo ljudi nisu voleli da igraju sa nama. Znali su da smo jako čvrsti, a da napred imamo ozbiljan kvalitet“.

Zvezdu ne čekaju ni malo lake utakmice u kfalifijacijama za LŠ

„Najteža stvar je što su Suduva i Helsinki u takmičenju. Gledajući kvalitet mi smo mnogo jači, mada je jasno da će nam nedostajati utakmice. Videli ste da treniramo dobro i intenzivno, i zato su nam ove prijateljske utakmice mnogo važne“.

„Kada god sam igrao kvalifikacije ulazio sam u grupe Lige šampiona ili Liga Evrope. I sa Bremenom protiv Sampdorije, i sa Olimpijakosom. Dug je put pred nama, ima osam utakmica, ali moramo da verujemo. Naš cilj je Liga šampiona. Minimalan cilj je Liga Evrope“.

„Da sam otišao ne bih uzeo titulu. Ono što sam doživeo je znak da sam dobro postupio. Ovim novim igračima smo mnogo puta ponovili da nema ništa lepše od Lige šampiona u Zvezdi“.

Milan Pavkov je ostao kao legenda kluba.

„Nemamo takav tip igrača. Nedostajeće nam kao momak. Svima je žao što on otišao. To je za njega velika šansa da zaradi pare. Moramo to iskreno da kažemo. Dobio je tu mogućnost, nije mu palo lako da se oprosti od ovakvih prijatelja. Sve najbolje mu tamo želim i da se onda opet vrati u Zvezdu“.

Milijaš?

„Neobično ga je videti kao trenera. I dalje ima kvalitet da igra. Biće šef jednog dana“.

Izvor: beogradskiportal.rs