Marin progovorio o problemu Crvene zvezde

U tradicionalnom izboru ''Kapiteni biraju fudbalera godine'' u ''Večernjim novostima'', ovoga puta pobedio je kapiten Crvene zvezde Marko Marin.


On je dobio najviše glasova svojih kolega i posle svega, naravno, izrazio veliko zadovoljstvo ovim izborom.''Velika je čast što su kolege i protivnici mene izabrali. Svaki igrač voli kada ga pohvale, drago mi je što su mene izdvojili i ponosan sam zbog toga.


U svakoj individualnoj nagradi velike zasluge pripadaju čitavoj ekipi.
Mislim da je Crvena zvezda bila ubedljivo najbolji srpski tim u 2019. Pokazali smo to u kvalifikacijama, zatim i tako što smo drugu godinu zaredom igrali Ligu šampiona i taj podvig smo prvi napravili u Srbiji. Velika stvar za naše uslove'',
 objasnio je Marin u razgovoru za ''Novosti''.


Crvena zvezda će u nastavak sezone sa novim trenerom, Vladana Milojevića je zamenio Dejan Stanković, pa se odmah nametnula i ta tema.
''Milojević je bio pravi psiholog, poznavao je igrače u dušu. Odličan je trener, s njim smo napravili velike stvari i bilo mi je žao kad sam čuo da ide.


S druge strane, drago mi je što dolazi Dejan Stanković, legenda kluba. Verujem da će biti kvalitetan trener kao što je nekada bio fudbaler.
Mi ćemo dati sve od sebe da ga na pravi način ispratimo u svim zamislima. Kao kapiten, učiniću sve da mu budem produžena ruka na terenu''
, izjavio je Marin.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Ipak, svestan je i jednog problema sa kojim će se Zvezda suočiti tokom proleća, ukoliko prethodno tokom zime ne bude nekih promena.
To je problem velikog broja stranaca u ekipi.


''Naš narod je takav da nemamo strpljenja. Imali smo problem da naši stranci nisu imali mogućnost da igraju u kontinuitetu.


Bilo je dobrih detalja poput Tomaneovih "makazica", Garsija je dao mnogo važan gol u kvalifikacijama, pa jedan strašan protiv Vojvodine. Imaju kvalitet i ne bi bilo fer da se kaže da su loši.


Pošto nam je ostalo samo domaće prvenstvo, osam stranaca je previše, znamo da ne može tako da ostane''
, zaključio je Marin.

sportske.net