Marin otkrio: “Očekujemo zaradu od 12-15 miliona evra”

Tehnički direktor Zvezde ističe da se na Marakani sve radi planski

Crvena zvezda je ovog leta izuzetno aktivna kada su transferi u pitanju, a sudeći prema igri koju su navijači videli na pripremnom turniru u Rusiji, obavljen je odličan posao, uključujući i angažovanje novog trenera Baraka Bahara, čiji se sistem igre već može uočiti.

Zvezda je dovela veliki broj kvalitetnih igrača, dok se razišla sa nekima koji su godinama bili u ekipi. Obavljen je i jedan od najvećih transfera u istoriji kluba, a to je prodaja Strahinje Erakovića u Zenit za 7 miliona evra i 10 odsto od sledećeg transfera. To je najveći novac koji je Zvezda dobila u modernoj istoriji, jer je od transfera Radonjića u Marselj, koji je iznosio 12 miliona evra, na Marakanu stigla samo polovina od 6 miliona, jer je Zvezda imala samo 50 odsto.

Povodom ovog transfera, razgovarali smo i sa tehničkim direktorom Zvezde, Markom Marinom, koji je zadužen za skauting službu i obavio je značajnu ulogu u ovom prelaznom roku.

- Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12 - 15 miliona evra prihoda od transferа. Svesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvek na najbolje igrače i to je neminovnost tržista. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog leta, imali smo veću ponudu nego danas, međutim, odustali smo u poslednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama - objasnio je Marin.

- Izlazni transferi nikako ne smeju da utiču na sportske rezultate. Zvezda je veliki i klub i već ima izgrađenu politiku koja je od krucijalne važnosti kada je formiranje tima u pitanju. Bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima, što će ekipu činiti maksimalno konkurentnom u svim takmičenjima. Šef stručnog štaba Barak Bahar je profesionalac, svestan je na koji način funkcioniše svaki klub tokom prelaznog roka, ali isto tako siguran je i da će imati na raspolaganju kvalitetne igrače.

- Velika želja Baraka Bahara je i Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima neverovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao poverenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu.

Marin naglašava da je Zvezda u prelaznom roku odrađen sjajan posao, da je dovela različite tipove igrača i da se rezultati već vide.

Sa druge strane, mesecima smo radili na pojačanjima, doveli smo različite tipove igrača, bili smo kreativni i rezultati se već sad vide, što je samo prvi pokazatelj dobro obavljenih transfera. Izuzetno smo zadovoljni pripremnim utakmicama. Bilo nam je potrebno osveženje, nova energija i disciplina, što smo sa novim igračima i Barakom Baharom svakako dobili, ali smo videli i novo lice starih igrača, koji su podigli nivo igre i motivacije. Mladi igrači su se takođe sjajno uklopili i pokazali kvalitet, ponosni smo na našu decu, sigurni smo da sa njima imamo svetlu budućnost - zaključio je Marko Marin za Telegraf.

(Telegraf.rs)