Mamić šokirao region!: “Želim Zvezdu pored sebe, ja sam njihov navijač!”

Istaknuti sportski radnik dodaje da navija za sve klubove sa ovih prostora

Zdravko Mamić, alfa i omega zagrebačkog Dinama i jedan od najuspešnijih sportskih radnika u regionu, nedavno je komentarisao uspehe Modrih i tom prilikom se dotakao i Crvene zvezde.

Tačnije, odgovorio je na pitanje ko bi pobedio u slučaju da se na terenu sastanu Dinamo i Zvezde

Jasno sam i javno rekao da ne bih želeo da Zvezdu izvučemo u Evropi. Ne želim Zvezdu protiv sebe, želim Zvezdu pored sebe. I neka Zvezda napreduje, ja sam njihov navijač i svih klubova s ovih prostora. Utakmica Dinama i Zvezde bila bi neizvesna, odlučivale bi nijanse - prenosi "Večernji list" Mamićeve reči.

Govorio je Mamić i o hrvatskoj ligi i napadima na Dinamo.

Hrvatska liga napreduje, što je fenomen koji ne mogu da objasnim. Tamo nema novca za ovo piće koje sada pijemo. Divim se tim sportskim radnicima i kako opstaju bez bilo kakvih sredstava. Što se tiče Dinama, mnogo puta sam pokazao da ne gledam svoj interes nego da podmećem svoja široka leđa za interese Dinama. Mene možete da gazite koliko hoćete, ali kad krenete na Dinamo, ja nemam kočnice i uvek ću reagovati.

- Sećam se kad sam za vreme rata putovao u inostranstvo i govorio da sam Hrvat. Ljudi nisu imali pojma, pa bih rekao da je to bivša Jugoslavija. Znali su za Jugoslaviju, ali su govorili "to su idioti, ubijaju se, kolju se". Ali, kad bismo došli do Šukera i Bobana, onda bi znali o čemu pričamo - rekao je Mamić.

(Telegraf.rs)