Mamić raspametio Delije! “Terzić će napraviti od Paritizana punoletno lice kao što je Dinamo od Hajduka”

Mamić je istakao da Zvezda može da uradi ono što je Dinamo uradio u Hrvatskoj

Zvezdan Terzić je izuzetan fudbalski funkcioner, uz Dragana Džajića najpoznatiji u srpskom sportu i Zvezda sa njim sigurno korača prema evropskom vrhu, rekao je nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić.

Mamić je u razgovoru za portal "MaxBet Sport" rekao da mu je drago što je Terzić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja dok je bio u OFK Beogradu i istakao da se u Zvezdi vidi njegova vizija.

- Pratim evropske koeficijente, vidim kakva se ekipa napravila. Terzić mi je predstavio svoj plan, ne mogu sad da vam prepričavam šta mi je rekao, ali vidim da ima jasan plan, da vozi po tom planu, da ima ideju i viziju koja se ostvaruje. Videćemo jednu mnogo jaku Zvezdu - rekao je Mamić.

Nisam pomno gledao Zvezdu ove sezone, ali video sam da je osvojen turnir u Rusiji, da je Fiorentina razmontirana u Beogradu sa 5:0, dodao je Mamić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Dolaskom Terzića u Zvezdu ispunjava se ono što sam rekao, a to je da će Zvezda da se vrati na stare staze slave. Zaslužan je, naravno i predsednik Vučić. Zvezda igra direktno Ligu šampiona ove godine, vidno je ojačana ekipa. Ne treba sada očekivati neka čuda, ali pričao mi je Terzić kakav je projekat i da je veoma ambiciozan".

Onaj ko prati i ko se razume u evropska kretanja, zna da od naredne godine sledi reforma Lige šampiona, naglasio je Mamić.

- Zvezda je siguran putnik u to društvo. Nagradni fond će da bude 50 odsto veći, igraće se grupe od devet klubova svako sa svakim. To je veći broj utakmica. Ko uđe u taj voz, približiće se evropskom vrhu.

Zvezda sa Terzićem može da uradi isto ono što je Dinamo u Hrvatskoj, a Partizan bi mogao da čeka na titulu, kao i Hajduk, skoro 20 godina, smatra Mamić.

- Hajduk nam je proslavio punoletstvo, punoletno su lice, sad su ušli u 19. godinu. Ako Zvezda uđe u voz nove Lige šampiona, siguran sam da će i Partizan da “slavi” punoletstvo. A ako Dinamo kojim slučajem bude prvak Hrvatske i nađe se u istom društvu sa Zvezdom, Hajduk neće biti prvak još 19 godina. Sad im je prilika i bojim se da će ove godine nekako da “ukradu” titulu Dinamu - zaključio je Mamić.

(Telegraf.rs)