Maksimović napravio najvažniji korak za povratak u Zvezdu

Navodno, Srbin je dogovorio raskid ugovora koji traje do 2025.

Srpski defanzivac Nikola Maksimović navodno je dogovorio sporazumni raskid ugovora sa Đenovom, prenose italijanski mediji!

Maksimović je ugovor sa pomenutim klubom imao do 2025. godine, pominjao se i odlazak u Leće, a "Skaj Sport" tvrdi da će se nekadašnji reprezentativac Srbije po okončanju obaveza u Seriji A ipak vratiti u Crvenu zvezdu.

Ova vest nije nova, čak je i sportski direktor Mitar Mrkela nedavno izjavio da su pregovori u toku. Međutim, Italijani od samog starta potenciraju da Maksimovićev posao sa Zvezdom kao da je završen.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nikola Maksimović je veliki igrač, koji je stekao velikom ime u Evropi i kao takav je uvek interesantan Zvezdi, kao neko ko bi mogao da unapredi igru Zvezde. U ovom trenutku nismo blizu dogovora, a šta će se desiti u narednim danima, videćemo - rekao je Mrkela pre nekoliko dana.

Iskusni defanzivac je crveno-beli dres nosio u sezoni 2012/13, da bi se zatim preselio u redove Torina. Igrao je još za Napoli i Spartak Moskvu na pozajmici, a od 2021. je u Đenovi. Za Srbiju je odigrao 25 utakmica.

Podsetimo i to da Zvezda trenutno ima četvoricu štopera s obzirom na to da se Nemanja Milunović u četvrtak vratio na Marakanu.

Tu su još Aleksandar Dragović, Radovan Pankov i Strahinja Eraković koji bi, doduše, do kraja prelaznog roka mogao da napusti redove srpskog šampiona.

(Telegraf.rs)