LOŠE VESTI! Zvezdin napadač pozitivan na koronu, ali ipak putuje u Dansku?

Vlada neizvesnost oko stanja Zvezdinog napadača

Taman kada je delovalo da je korona napokon prošla kroz Zvezdinu svlačionicu i da će trener Dejan Stanković opet imati sve igrače na raspolaganju, pojavio se novi pozitivan slučaj na virus Covid-19.

Zvezdin napadač Milan Pavkov je jutros imao loš rezultat na testiranju, mada i dalje tinja tanka nada da bi možda mogao da bude na raspolaganju za meč protiv Midtjilanda u Danskoj. 

Pavkov je radio ponovljeni test na čije rezultate se još čeka. Ako bi drugi test bio negativan postoji nada da bi mogao da zaigra u četvrtak u trećem kolu Lige Evrope.

Nije retkost da testovi pokazuju različite rezultate i da se dešavaju „lažne uzbune“ na koronu zbog čega je neophodan ponovljeni test. Trenutno vlada neizevsnost oko Pavkova...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Crvena zvezda je u prošlom kolu Lige Evrope bila desetkovana odsustvima nekolicine jako bitnih prvotimaca koji su pre toga bili pozitivni na Covid-19.

Tako su gostovanje Ludogorecu propustili stubovi tima Milan BorjanMiloš DegenekAleksandar Dragović i Aleksandar Katai.

Posle njih su pozitivni na koronu bili Rišairo Živković i pomoćni trener Nenad Milijaš ali su oni ozdravili pre nekoliko dana. I baš kada je delovalo da je korona prošlost u Zvezdinoj svlačionici, stigao je pozitivan test iskusnog napadača. 

Odsustvo Pavkova u Danskoj bi bio ozbiljan hendikep jer situacija sa napadačima zadaje glavobolju treneru Dejanu Stankoviću. Prvi napadač Loi Dioni je prethodnih dana mučio muku sa povredom zadnje lože i pod znakom pitanja je za gostovanje danskom vicešampionu. 

Rišairo Živković jeste prebolovao koronu i negativan je na poslednjim testovima ali najverovatnije neće moći da putuje u Dansku jer nije prošlo dovoljno vremena od poslednjeg negativnog testa.

Ako i drugi test Pavkova bude pozitivan pa ni odlični centarfor ne bude mogao da se stavi na raspolaganje, Dejan Stanković neće imati baš mnogo opcija.

Za sada je jedino sigurno da od napadača može da računa na mladog Marka Lazetića.

Mozzartsport