Loše vesti za Crvenu zvezdu i Partizan…

Nisu mu interesantni kao ''međustepenice'' ka NBA ligi.

Najpoznatiji košarkaški menadžer u regionu Miško Ražnatović gostovao je večeras na Areni Sport, u emisiji ''U obruču'', gde je, između ostalog govorio i o strategiji kada su u pitanju naredni potencijalni odlasci naših najtalentovanijih igrača iz Mege u NBA ligu.

Godinama unazad Mega je najbolja odskočna daska za mlade igrače koji imaju potencijal za najjaču ligu sveta, a na pitanje da li bi eventualno Crvena zvezda i Partizan u narednom periodu mogli da budu svojevrsne ''međustepenice'' za nove Megine supertalente, poput Petruševa, Simonovića ili Jovića, Ražnatović nije imao dobre vesti za crveno i crno-bele.

''Mislim da ako govorimo o međustepenici ka NBA ligi, Zvezda i Partizan to nisu. To mogu da budu samo neki klubovi iz vrha Evrolige. Smatram da mladi igrači iste sekunde kad dobiju poziv iz NBA, treba da idu. Najbolji primer je Pokuševski, koji nije davao dvocifren broj poena za Olimpijakos, igrao je i drugu grčku ligu, a vidimo sada kako igra u NBA.

U slučaju da ne uspeju, što se takođe dešava, u 22 godine mogu da se vrate u Evropu. Nema razloga za paniku ako se jednog dana vrate. Petrušev je bio na koledžu, ali se nije kotirao dobro u listama za NBA, jer je imao lošiji šut za tri poena. Kad je dolazio, ja sam mu rekao da će u Megi imati mogućnost da šutira, i on je to iskoriostio, to je koncept ovog tima, to je moderna košarka koju i drugi treba da forsiraju'', istakao je Ražnatović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kada je u pitanju Boriša Simanić, koji je kao junior slovio za jednog od najtalentovanijih, ali u seniorskoj konkurenciji još uvek nije zablistao punim sjajem, on je nedavno odlučio da iz Zvezde pređe u Megu, a Ražnatović je istakao da će do kraja sezone u domaćoj Superligi proveriti Simanićeve trenutne mogućnosti.

Ipak, dodao je da nije strašno i ako svoje kvalitete Simanić pokaže i nešto kasnije, navodeći kao primere i Stefana Jovića, Nikolu Kalinića, Dragana Milosavljevića, Vladimira Lučića, koji su takođe imali nešto duži put do evroligaških i reprezentativnih visina.

Sportske.net