LOŠE VESTI! Neverovatan potez Evrolige prema srpskim klubovima

Loše vesti...

Loše vesti za Partizan i Zvezdu stižu iz Barselone

Najtorofejniji košarkaški klubovi na ovim prostorima, Partizan i Crvena zvezda, već nekoliko godina se nadaju da bi mogli da dobiju dugogodišnji ugovor sa Evroligom kako im ne bi svake sezone plasman u elitno takmičenje zavisio od učinka u ABA ligi.

Međutim, to se neće desiti još minimum nekoliko sezona jer je iz Evrolige ovog popodneva stigla vest da su Asvel i Bajern sledeća dva kluba koja će dobiti višegodišnje ugovore i status stalnih članova elitnog takmičenja, čime će se broj stalnih učesnika povećati sa 11 na 13.

Francuski i nemački klub trenutno igraju Evroligu na "vajld kard", a pozivnica im važi do leta 2021. godine.

- U želji da što bolje uđemo na strateška tržišta, pre svega u Francusku i Nemačku, gde je proteklih godina naglo porastao interes za naše takmičenje, dodelili smo dve dvogodišnje pozivnice ASVEL-u i Bajernu. Bord Evrolige će sada definisati uslove da oba kluba dobiju dugoročnu licencu od juna 2021. godine - navodi se u saopštenju elitnog takmičenja.

Još jedan kandidat za dugoročnu licencu je iAlba iz Berlina, koja bi od naredne godine takođe mogla da se ponovo nađe u Evroligi.

- Povećaćemo stabilnost lige kroz povećavanje dugoročnih licenci. Analizirali smo i druge alternative, prioritete i kriterijume za dodeljivanje takve licence. To je uključivalo i razgovore sa Albom iz Berlina u vezi sa dvogodišnjom pozivnicom - kažu u Evroligi.

Dakle, srpske velikane niko nije spomenuo, a pored Asvela, Bajerna i Albe, pominje se mogućnost da dugoročnu licencu dobije i španska Valensija, pa je pitanje hoće li ABA liga uopšte imati predstavnika u elitnom takmičenju u godinama koje slede...

(Telegraf.rs)