Lorenco Braun je imao ponudu da ostane, ali je sada objasnio zbog čega je napustio Zvezdu

Oglasio se nakon dužeg vremena

Američki košarkaš Lorenco Braun prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, ali stopiranje iste ‘od strane’ virusa korona značio je i rastanak njega i crveno-belih.

Za kratko vreme na Malom Kalemegdanu Braun je uspeo da svojim umećem zadivi Evropu.

Na kraju, nekadašnji igrač Toronta odlučio se za Tursku i tamošnji Fenerbahče, iako mu je bilo nuđeno da ostane u srpskoj prestonici, iako nije bilo realno očekivati tako nešto.

– Bila je teška odluka. Pričao sam sa agentom oko nekoliko timova. Fenerbahče je pokazao veliko interesovanje, a već sam znao Veselog, Diksona i De Koloa. Oni su pisali istoriju ovog kluba i to me je približilo da budem deo ovoga, rekao je Braun za ‘Jurohups’.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I grčki Panatinaikos je stajo u redu.

– Kao što sam rekao, bila je teška odluka. Smatrao sam da je Fener prava stvar za mene. Plus, moji prijatelji su navijači Fenerbahčea, bivši trener i saigrači iz SAD. To mi je dalo dodatnu motivaciju da izaberem.

Organizator igre ekipe iz Istanbula govorio je u superlativima o treneru Igoru Kokoškovu.

– Imamo dobar tim, pokriveni smo na svim pozicijama. Vodi nas sjajan trener, jako inteligentan, moramo da ga sledimo i biće nam lakše.

Amerikanac ima visoke ciljeve, kada je ova sezona u pitanju.

– Individuealno, želim da budem u trci za najbojeg defanzivca sezone. Što se tiče ekipnog, ambicije su da osvojimo Evroligu. Samo to mi je u mislima, kao i mojih saigrača. Svi verujemo i nećemo da prestanemo da mislimo o tome, zaključio je Braun.

Inače, Braun ove sezone u Evroligi prosečno beleži 12,5 poena, 4,3 asistencije i 2,3 skoka po utakmici.

Hotsport.rs