LJUPKO PETROVIĆ U TEŠKOM STANJU NAKON NESREĆE! Srpski trener ne govori nakon saobraćajne nesreće!

Čuveni Ljupko Petrović, koji je Zvezdu vodio do trofeja u Kupu evropskih šampiona, nalazi se u bolnici.

Šokantna vest o saobraćajnoj nesreći na novom delu obilaznice oko Beograda kasno sinoć šokirala je javnost u Srbiji, a detalji koji su ubrzo stigli do javnosti otkrili su da je legendarni fudbalski trener Ljupko Petrović izazvao incident. On je vozio pokrešnom stranom puta i izazvao direktan sudar, nakon čega je prebačen u bolnicu!

Legenda Crvene zvezde u teškom stanju posle udesa koji je izazvao, saznaje Informer. Proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović (76) doživeo je prvo lakši, a potom i znatno teži moždani udar od pretrpljenog šoka.

Podsećamo, Petrović je u četvrtak uveče izazvao saobraćajnu nesreću na obilaznici oko Beograda, pošto je svojim mercedesom B180 ušao u pogrešnu, levu traku i vozio u suprotnom pravcu, u zoni tunela Beli Potok, u smeru ka Orlovači. Petrović se nije zaustavio dok na njega nije naletelo vozilo ševrolet Aveo kojim je upravljao Ž. K. (63), a njegov mercedes je potom zakačio još jedan automobil. Bivšeg trenera Zvezde ekipa Hitne pomoći odvezla je u Urgentni centar, a odatle je prebačen u Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava".

Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege, oduzeta mu je leva strana i ne može da govori. "Budući da je Petrovićevo trenutno stanje veoma teško, lekari zasad mogu samo da nagađaju šta se dogodilo. Pretpostavka je da je Ljupko doživeo lakši moždani udar od pretrpljenog straha i šoka onog momenta kada je pogrešno skrenuo. Potom je usledio mnogo teži šlog, takođe od straha, a doživeo ga je kad se sudario s vozilom koje mu je išlo u susret. Odmah je prevezen u Urgentni centar, odatle je prebačen u specijalnu bolnicu 'Sveti Sava'. Nije mogao da govori, pokušavao je tokom noći nešto da kaže, ali je to bilo nerazgovetno i nepovezano. Sada je na odeljenju intenzivne nege i najbolji lekari iz Srbije su angažovani kako bi mu pomogli", kaže dobro obavešteni izvor ovog lista.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I policija i lekarske službe su posebno naglasili da je Petroviću i vozaču ševroleta urađen alko-test i da su obojica imali nula promila alkohola. "Tu apsolutno nije bilo reči o bahatoj vožnji, kao što su mnogi brže bolje napisali. Ljupko ima 76 godina, njemu sigurno nije do bahaćenja i brze vožnje. Nije isključena ni mogućnost da je prvo doživeo lakši moždani udar, pa da je usled tog problema pogrešno skrenuo. Najvažnije je da niko nije stradao i da niko nije ni teže povređen u udesu", saznao je Informer. 

Petrovićev dugogodišnji prijatelj Milovan Đorić utučen je zbog svega što se dogodilo iskusnom stručnjkau, koji je crveno-bele 1991. odveo do titule prvaka Evrope. "Zvao sam ga odmah kad se pojavila informacija da je on vozio automobil, ali se nije javljao. Kasnije sam saznao šta mu se sve desilo... Žao mi je što ne može da govori, što ne mogu da ga čujem. Mnogo mi je žao i nadam se da će Ljupko biti dobro", kratko je rekao Đorić. Inače, proslavljeni trener je u četvrtak bio kod prijatelja u Aranđelovcu, a onda je krenuo kući u Beograd. Za tri dana trebalo je da otputuje u Bangladeš, gde ga je čekao posao selektora tamošnje fudbalske reprezentacije. "Bukvalno je bio spakovan i želeo je da iskoristi lep dan da se opusti s prijateljima u Aranđelovcu. Sada nam samo ostaje da se nadamo da će se potpuno oporaviti", ispričao nam je Ljupkov prijatelj.

Mondo.rs