LITVANCI U ŠOKU! Evroliga će ŽESTOKO kazniti Žalgiris zbog vređanja Srbije i Zvezdinih igrača

Čelnici lige će preispitati ceo slučaj

Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešvanja na meču sa Crvenom zvezdom (103:98) u 21. meču evropske lige.

Naime, crveno-beli u Kaunasu nisu želeli da sa domaćinom drže zastavu Ukraine na kojoj ke pisalo "stop war", pa su usledile provokacije domaćih navijača, koji su mahali NATO zastavom, uvredljivo skandirali i, u jednom momentu, napali igrače srpskog tima.

Posle svega, Evroliga je pokrenula disciplinski postupak, i to, zbog političke i nacionalne provokacije na meču.

Da podsetimo, crveno-beli su se posle duela sa Žalgirisom oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su i pozvali Evroligu da reaguje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu", navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

(Telegraf.rs)