Lesor otkrio zašto nije potpisao za Crvenu zvezdu

On se na kraju odlučio za Makabi

Dugo se vodila polemika oko toga da li će Matijas Lesor pojačati jednog od večitih rivala. I Partizan i Crvena zvezda želeli su da dovedu "peticu", a Francuz se uklapao u priču pre svega zato što je već nastupao u Srbiji.

Međutim, prošlosezonski košarkaš Monaka odlučio se da pojača Makabi. U razgovoru za Mozzart Sport, on je istakao da je postojao kontakt sa oba beogradska kluba, te da je Partizan poslao i konkretnu ponudu.

- Bio sam u kontaktu sa Crvenom zvezdom, razgovarali smo. Postojala je obostrana želja. Ali, nije se ostvarilo. Partizan je poslao konkretnu ponudu, rekao koje su mu ambicije. Ipak, kod mene je postojala želja da igram Evroligu, a i već sam igrao za Zvezdu - istakao je Francuz.

Setio se i promašaja protiv Budućnosti u finalu ABA lige.

HTML5 Icon

Istakao je da je tada bio mlad i neiskusan, a kaže da bi sada rado vratio vreme da može.

Dugo sam posle razmišljao o tim trenucima, da ne kažemo da me je proganjalo. Znamo koliko smo vredno radili te sezone. Iako smo bili mlad tim, imali naravno uspone i padove tokom sezone što je bilo i očekivano, izborili smo se za šansu da opet obezbedimo mesto u Evroligi i da se borimo za titulu. Uh, taj šut… Bio sam mlad, neiskusan… Eh, kad bi moglo vreme da se vrati. Ali, ne može - zaključuje Lesor.

(Telegraf.rs)