Lep gest Crvene zvezde oduševio Srbiju

Pukovnik Vojske Srbije Dragan Mesarović i predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović potpisali su saradnju o besplatnom ulasku pripadnika Vojske Srbije na utakmice Crvene zvezde.

Pripadnici Vojske Srbije moći će, uz vojnu knjižicu, da preuzmu besplatne ulaznice za mečeve Superlige kao i utakmice u Kupu Srbije na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“.

Načelnik odeljenja za civilno-vojnu saradnju Vojske Srbije pukovnik Dragan Mesarović nije krio zadovoljstvo povodom lepog gesta crveno-belih.

– Danas je lep dan za sve članove Vojske koji su ljubitelji fudbala, naročito navijače Crvene zvezde, koji će već od utakmice sa Radom u petak imati priliku da budu Zvezdini gosti što znači da će besplatno moći da gledaju i uživaju u fudbalskim majstorijama našeg najboljeg kluba. Mi smo do sada imala veoma lepu saradnju sa Zvezdom koja je intenzivirana u prethodnih godinu dana kroz posete jedinicama Vojske Srbije, kao i obilaske muzeja Crvene zvezde. Posebno bih istakao prethodne dve akcije koje smo organizovali u poslednjih mesec dana. Prva je poseta omladinaca Crvene zvezde i druženje sa vojnicima koji su na odsluženju vojnog roka u centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, kao i poseta prvotimaca gardi Vojske Srbije i 204. vazduhoplovnoj brigadi. Ove posete su značajne za nas, pre svega podizanja sportske kulture pripadnika Vojske, a smatram da su značajne i za rukovodstvo Crvene zvezde u smislu negovanja tradicija i poštovanja patriotizma kao jednog od uslova motivacije. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba Crvena zvezda na ovoj akciji i da poželim da ostala sportska društva i klubovi prate ovaj lep primer – izjavio je pukovnik Mesarović.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović ocenio je odličnom ocenom saradnju sa Vojskom Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Jedna veoma dobra svestrana saradnja sa pripadnicima Vojske Srbije. Ovom akciju pružamo mogućnost pripadnicima Vojske Srbije da prisustvuju utakmicama koje naš klub ima. Sa druge strane ova saradnja potvrđuje jedno opredeljenje našeg kluba kao društveno-odgovorne institucije u fudbalu da omogući bolje upoznavanje sa onim što ona radi kroz raznovrsnost saradnje koje smo do sada imali. Pukovnik Mesarović je podsetio da smo do sada imali dosta akcija i podrške prema naporima koje Vojska Srbije čini u smislu društvenog angažovanja kroz ono što naš klub radi. Verujem da i pripadnicima Vojske Srbije, posebno navijačima Zvezde, predstavljaju veliko zadovljstvo rezultati koje Crvena zvezda postiže. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama i podrškom našim fudbalerima, postizati rezultate koji će sve obradovati – zaključio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Hotsport.rs