Legendarni fudbaler Rendžersa tvrdi da još ništa nije gotovo! “Zvezdin tunel je najzastrašujuće mesto na planeti”

Ali Mekojst smatra da ništa nije gotovo pred revanš u Beogradu

Fudbaleri Rendžersa pokušaće da na stadionu "Rajko Mitić" zadrže prednost od 3:0 iz prvog meča protiv Crvene zvezde.

Međutim, znajući vatrenu atmosferu koja uvek vlada na najvećem sportskom zdanju u Srbiji, to će biti daleko od laganog posla.

Čuveni Ali Mekojst, nekadašnji fudbaler Škotske i Rendžersa, i dalje smatra da je čuvena "Marakana" mesto na kojem ga podilazi određena vrsta jeze.

Nadaće se u Zvezdi da će se ponoviti baš taj rezultat iz 1990. godine kada su crveno-beli slavili sa 3:0 pred skoro 82.000 navijača, a Mekojst kaže da je plasman Škota u narednu fazu daleko od sigurnog.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mislim da je to najzastrašujuće mesto na kojem sam ikada igrao ili gledao fudbal. Pregazili su nas te 1990. godine, kada su osvojili Evropski kup sa Darkom Pančevom i Prosinečkim. To je bila prava ekipa, ali mi smo takođe imali dobar tim u to vreme.

Nekako se svi uvek kada govore o "Rajku Mitiću" sete čuvenog tunela kroz koji prolaze igrači pre nego što kroče na teren.

- I dalje se sećam šetnje kroz taj tunel. Jako je zastrašujuće mesto, ako mi dozvolite da to tako kažem. Mislim da ovaj dvomeč još nije rešen. Ovaj tim Rendžersa ima iskustvo igranja na strani u Evropi i to će im pomoći. Ali ovo je novi nivo, da budem iskren. Atmosfera u Dortmundu je neverovatna, ali u Beogradu je na drugom nivou. Ipak mislim da će se dobro nositi, profesionalci su sa dosta iskustva, već su uzeli neke skalpove - rekao je Mekojst.

Naravno, mnogo će fudbalerima Rendžersa u glavi biti lakše kada je jasno da posle prvog meča imaju prednost od 3:0.

- Mnogo sam srećniji što tamo idu sa prednošću od 3:0 u odnosu na to da odu sa 0:0. Imaju nečeg čega se drže, mislim da mogu da postignu gol tamo. Dobili su fantastičnu šansu da prođu dalje, ali moraće da odigraju još jednu dobru utakmicu - dodao je legendarni Škot.

Iako su u takmičenju ostali još mnogi favoriti, Mekojst se nada da bi Rendžers mogao da ode sve do kraja i iznenadi još nekoga u Ligi Evrope.

- I dalje su tu neki timovi za koje bi se moglo reći da imaju više šanse da osvoje Ligu Evrope u odnosu na Rendžers, ali tu smo gde jesmo. Ovo je kup takmičenje i dobili su šansu da se plasiraju među najboljih osam. Njihovi evropski performansi za sada su bili odlični - zaključak je Mekojsta.

(Telergaf.rs)