Legendarni Ćiro otkrio dugo čuvanu tajnu! “Napio se i završio u Crvenoj zvezdi”

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević otkrio je kako je Bora Cvetković iz zagrebačkog Dinama prešao u Crvenu zvezdu.

Naime na promociji knjige “Zeko”, koja predstavlja svojevrsnu biografiju legendarnog Velimira Zajeca, prisustvovale brojne fudbalske legende sa ovih prostora a jedan od onih koji su privukli najveću pažnju bio je Blažević koji je Zajeca trenirao u Dinamu.

Tom prilikom prisetili su se titule koju su zagrebački "modri" osvojili pre tačno 40 godina i to nakon 24 godine bez šampionskog pehara. Kako to obično biva na ovakvim skupovima, evocirane su brojne uspomene pa se tako popularni Ćiro prisetio jedne anegdote vezane za Borislava Cvetkovića.

Sjajni fudbaler osvojio je titulu sa Dinamom 1982. godine, ali se četiri godine kasnije priključio Crvenoj zvezdi, nakon nesuglasica sa Blaževićem.

Žalostan sam što je do toga došlo, kada sam bio prisiljen da isteram Boru Cvetkovića jer se toliko bio napio da nije došao na utakmicu. Zeko (Velimir Zajec) me molio da ga ne isteram, a ja sam to učinio. Boro je potom otišao u Crvenu zvezdu i tamo se proslavio" ispričao je Blažević.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tih dana prisetio se i Bora Cvetković.

"Došao sam taksijem iz Zagreba i sećam se da je kiša lila kao iz kabla. Bližimo se Autokomandi, nigde žive duše na ulicama. Razmišljam u sebi, baš sam našao kada da dođem u Zvezdu, neće biti nikoga na mojoj promociji. Odjednom, ispod onih tribina gomila ljudi… okružiše naš auto, počeše da skaču, da pevaju… šta se to dešava… ja zbunjen, nisam navikao na te situacije. Taj momak što me je dovezao do Beograda, postao je najpopularniji taksista u Zagrebu. Platili su mu duplo u odnosu na cifru koja je pisala na taksimetru, vodili ga na ručak, napunili mu gepek poklonima… Narednih 15 godina je objašnjavao ljudima kakav su nam doček priredili navijači Zvezde", ispričao je Borislav Cvetković u intervjuu za “Mondo”.

Kurir sport