Legendarni Aršavin pričao o Zvezdi i Srbima: “Zvezdi nisam u lepom sećanju zbog 2004. godine, mi i Srbi smo uvek braća”

Andrej Aršavin je govorio za klupski sajt Crvene zvezde

Omladinska škola Crvene zvezde gostovala je u Rusiji kod ekipe Zenita, gde je učestvovala na takozvanom "Kupu prijateljstva".

Tokom ove posete, intervjuu za klupski sajt crveno belih je dao i legendarni ruski fudbaler, Andrej Aršavin, koji se podsetio duela sa Nemanjom Vidićem, ali i meča iz 2004. godine kada je srušio Crvenu zvezdu.

Aršavin je skoro čitavu karijeru proveo u Zenitu iz Sankt Petersburga, pre nego što se 2009. godine obreo u Englesku gde je zadružio dres Arsenala.

Za "Topdžije" je odigrao preko 100 utakmica i postigao je 23 gola, od čega je najupečatljivija ona utakmica protiv Liverpula kada je postigao četiri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posle Arsenala se vratio u Zenit, a posle je igrao još za Kubanj i Kairat. Nekadašnji ruski igrač je istakao da su Srbi i Rusi braća i na terenu, ali i van terena.

Tradicionalnoa, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje - rekao je Aršavin, koji je potom istakao da Zvezda i Zenit već dugo sarađuju.

Već dugo postoji saradnja između Zvezde i Zenita. Crveno beli kadeti i mlađi kadeti su dolazili u Sankt Petersburg, a treneri iz Zenita su bili gosti Omladinske škole Crvene zvezde u vidu prakse u Beogradu, tako da se dobro međusobno poznajemo i saradnja je veoma čvrsta i aktivna.

Podsetio se Aršavin i njegovih duela sa Nemanjom Vidićem, rekavši da mu je bilo dobro dok je Vidić bio u Spartaku, jer je napadač tad mogao da postiže golove, dok je u Mančesteru već bila druga priča...

- Vrlo često sam se susretao u karijeri s njim. Dok je igrao u Spartaku, davao sam golove protiv njega, ali već u Engleskoj je bilo teže, tad je igrao s Riom Ferdinandom i nisam mogao ništa protiv njih da uradim.

Takođe, Aršavin je iskoristio ovu priliku i da se podseti utakmice iz 2004. godine, kada je uspeo da postigne dva gola i tako je i srušio ovaj srpski klub.

Na meču iz 2004. godine sam postigao dva gola i zabeležio asistenciju, tako da sigurno nisam ostao u lepom sećanju Crvenoj zvezdi, ali bila je dobra utakmica. Postoji mogućnost da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe u osminu finala Lige Evrope. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo sastanemo - zaključio je Aršavin.

Telegraf.rs