Legendarne izjave preminulog Milana Živadinovića: “Velike pare – to je perverzija, a rad u Zvezdi – pravi seks”

https://www.instagram.com/napa_apartments/

Podsetimo se nekih od kultnih misli preminulog Milana Živadinovića

Legendarni srpski fudbalski trener Milan Živadinović preminuo je u 77. godini. 

Iza sebe je ostavio karijeru dugu 36 godina u velikom broju klubova u Srbiji, Evropi i svetu, a pamtićemo ga i po tome da je sedeo na klupi našeg nacionalnog tima. Bilo je to 1998-1999. godine.

Poslednji klub bio mu je Mjanmar, u kojem je radio 2011. godine. Od tada se povukao iz profesionalnih voda, ali je bio sveprisutan u javnom životu, jedan od omiljenih sagovornika u mnogim emisijama i debatama zabavnog karaktera.

Njegove analize aktuelnosti iz svih sfera života su neobično zabavljale ljubitelje sporta, poznat je po nadimku "Bard" i kao tvorac čuvene rečenice da je "2:0 najopasniji rezultat".

U moru hit izjava koje su obeležile nastupe Milana Živadinovića izdvojile su se mnoge koje se rado citiraju i koje fudbalski fanovi iznova slušaju.

Jedna od izjava koja se pamti je ona vezana za njegov dolazak na mesto trenera Zvezde i razgovor sa tadašnjim Generalnim direktorom kluba Vladimirom Cvetkovićem.

Evo, da vam kažem kako sam ja došao u Crvenu zvezdu 1992. godine. Imao sam tada ponudu iz Libije, velike su pare bile u pitanju i Cvetković me je zvao u Crvenu Zvezdu. I Cvele mi je tada rekao: Velike pare - to je perverzija, a rad u Crvenoj zvezdi - pravi seks. Ja sam odabrao seks - ispričao je Živa kako je tekao razgovor sa Cveletom.

Živadinović je pre tri godine biranim rečima pričao o treneru Zvezde Vladanu Milojeviću i njegovim uspesima sa ekipom.

Milojević, em što je najbolji trener, em je dečko koji je toliko taličan... Da ga bacite na đubre, iz njega će da iznikne piramida od zlata - rekao je Živadinović nakon remija Zvezde bez golova protiv Napolija u Ligi šampiona.

Pamti se i njegova urnebesna analiza igre Liverpula u Beogradu protiv Zvezde.

- Ovi (fudbaleri Liverpula) su ušli onako, to je ta engleska škola. Tu je uglavnom sirotinja, najeli se, jedu tri puta dnevno, tu su i plavuše... Znam ja imao sam Abubakara. Njemu je najvažnija bila plavuša i ako mu je pustiš gotov je - rekao je Živadinović.

Biografija Milana Živadinovića

Posle završene Više trenerske škole, Živadinović je odmah uplovio u trenerske vode: vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad (u dva navrata), Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, pa je radio u Kuvajtu, zatim u OFK Beogradu, ponovo Budućnosti, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).

U bogatoj trenerskoj karijeri, Živadinović je posle Crvene zvezde bio trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša, kao i selekcije Mijanmara.

Zbog povrede kičme nikada nije mogao da igra punom snagom, što je ključni razlog što u potpunosti nije iskoristio svoj natprosečni fudbalski talenat. Igrao je za Crvenu zvezdu, Čelik iz Zenice, Vardar, užičku Slobodu, Rijeku, Crvenku i Ludvighafen (Nemačka).

(Telegraf.rs)