LEGENDARNA IZJAVA DROGBE! “Lepo je kada Zvezda može da osvoji Evropu“

Jaka izjava legendarnog fudbalera iz Obale Slonovače

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana postalo je potpuno jasno da se Superliga Evrope definitivno neće igrati. Engleski klubovi su prvi napustili takmičenje, a glavni razlog za tako nešto bila je reakcija njihovih navijača.

Neki od klubova su uputili javno izvinjenje pristalicama kluba, čak su to radili lično svakome, a treba istaći da se ni fudbaleri nisu previše podgrejali za osnivanje novog takmičenja. Među njima je nekadašnja legenda ove igre, Didije Drogba, koji je jasno istakao svoje protivljenje.

Promocija, ispadanje, nepredviđeni rezultati, to je ono što unosi emocije u igru. Zajedništvo igrača i navijača, to je ono što čini igru lepom – napisao je on na Tviteru.

Onda je, verovali ili ne, pomenuo Crvenu zvezdu. Iako je veliki navijač Olimpika iz Marselja, za njega je bilo fascinantno i inspirativno da neko sa Balkana uzme titulu u najjačem takmičenju u Evropi. Doduše, greškom je ulinkovao košarkaški umesto fudbalskog kluba, ali mu pristalice crveno-belih neće zameriti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- To da mala Grčka pobedili veliki Portugal pre nekoliko godina, to kada Crvena zvezda pobedi moj Olimpik Marsej, čak i kada Lester vredno radi kako bi osvojio Premijer ligu ispred "velike četvorke", to je ono što čini fudbal prelepom igrom – podvukao je Drogba.

On dodaje da bi sve sem ostanka na istom predstavljalo ogromnu diskriminaciju.

- Zamislite kada sve ovo ne bi bilo moguće, jer timovi ne bi mogli da se sastanu iako igraju istu igru. To je diskriminacija, drago mi je što ovo projekat nije ostvaren zbog dobrobiti fudbala – zaključio je legendarni fudbaler.

Telegraf.rs