Legenda Rendžersa i Bajerna se seća duela sa Crvenom zvezdom! “Nestala mi je boja sa lica, ušli smo u monstruoznu arenu”

Laudrup je pre 31 godinu sa Bajernom igrao na Marakani

Samim tim što je svojevremeno nosio dres Glazgov Rendžersa, a istovremeno igrao i protiv Crvene zvezde, daje za pravo danskom fudbaleru Brajanu Laudrupu da govori u predstojećem susretu pomenuta dva kluba u osmini finala Liuge Evrope (četvrtak, 21 čas).

Laudrup je za Policajce igrao od 1994. do 1998. godine, dok je protiv Zvezde nastušpao kao član Bajerna u polufinalu KEŠ-a 1991. godine.

U svojoj kolumni za "Dejli Mejl" prisetio se tog vremena, te dao savet sadašnjim igračima Rendžersa.

Mogao sam da osetim kako mi nestaje boja sa lica. Nakon što sam prošao kroz veoma dug, uski tunel pokušavao sam da u glavi procesuiram scenu koja nije bila nalik bilo čemu što sam ranije video. Dobro došli na Marakanu u Beogradu. Vau. Čak i sada, posle više od 30 godina, kada razmišljam o tome osetim intenzitet zastrašujuće atmosfere. Vrlo malo mesta koja sam posetio u karijeri bilo je blizu da se izjednači sa žestinom Zvezdinog stadiona, to je bilo nešto drugo - rekao je Brajant i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Moj bivši klub ima šansu da stigne do vođstva na Ajbroksu u četvrtak uveče pre nego što ode na revanš sldeće nedelje na Marakani. Biće to još jedan ogroman test, ali smatram da je Rendžers stekao znanje kako da se nosi sa situacijom. Mogu da stignu do prvog evropskog četvrtfinala u poslednjih 14 godina.

Ovi igrači su videli i uradili mnogo u Evropi. Ako u četvrtak uspeju da uspostave željeni ritam i da zadrže hladne glave u Beogradu, verujem da će uspeti da eliminišu Zvedu. Ekipa Dejana Stankovića je veoma sposobna. To ne dovodim u pitanje, ali oni nisu u istoj klasi kao ekipa Crvene zvezde 1991. koja je izbacila Rendžers na putu do Bajerna iz Minhena, u koji sam te sezone i došao.

Govorio je Brajant još malo o tom meču iz 1991. godine i remija koji je Zvezdu odveo u finale.

Čak i u šetnji te noći kroz Beograd, mogli smo da osetimo da će to biti nešto apsolutno ludo. Na stadionu je tada bilo oko 80.000 navijača. Činilo se da je svaki imao petarde, bilo je tako glasno, kao ništa što sam ikada čuo na fudbalskoj utakmici. Ulazili smo u monstruoznu arenu. Kao što sam rekao, bio sam bled. Tada sam imao samo 21 godinu i sve to je bilo novo. Pogledao sam neke druge momke pored mene i njihova lica su izgledala slične boje. Kada je utakmica krenula, pozitivno smo odgovorili na atmosferu i bili smo tako blizu da režiramo potrebni povratak. Bila je to neverovatna utakmica. Primili smo gol, ali onda smo reokrenuli, pogodili stativu... Ukupno je bilo 3:3 u 90. minutu kada je centaršut u naš šesnaesterac pogodio Klausa Augentalera. Lopta je otišla visoko, a naš golman, Rajmond Auman, imao je potpuno pogrešnu procenu. Mislio je da će lopta pasti preko prečke, ali je umesto toga pala ispod, u gol.

(Telegraf.rs)