Legenda Milana se prisetila pakla sa Marakane! “Tako nešto nema nigde na svetu, bilo je 120.000 ljudi”

Arigo Saki dobro pamti atmosferu koju su napravili navijači Zvezde

Legendarni trener Milana, Arigo Saki, pričao je za škotske medije uoči utakmice Crvene zvezde i Rendžersa, koji je na programu od 18.45 na Marakani.

Saki je u razgovoru za Tajms opisao Škotima kakva atmosfera ih čeka na stadionu Zvezde, jer je on to i sam doživeo na svojoj koži u legendarnim duelima kada je predvodio Milan u čuvenim mečevima 1988. od kojih je jedan prekinut zbog magle, a kasnije ponovljen sledećeg dana.

Tajms donosi ovu priču uz naslov u kojem citira Sakija da je Marakana najneprijateljskiji stadion na svetu.

- Nikada nisam video ni čuo takvu publiku. Za revanš su bile otvorene kapije i kasnije nam je rečeno da je bilo između 100.000 i 120.000 ljudi. Naš izvršni direktor Adrijano Galijani je ušao u svlačionicu pre utakmice i rekao nam da tamo gde je dan ranije bio jedan red, sada su dva ili tri. Rekao je da ne smemo da se plašimo, ali moglo bi se reći da je mislio suprotno - prisetio se Saki.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Atmosfera u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji. Uz to treba dodati da je Zvezda bila pravi tim, sa sjajnim individualnim igračima koji su osvojili Kup Evrope nekoliko godina nakon što smo ih pobedili sa Milanom. Sećam se, međutim, da u obe utakmice jednostavno nisu želeli da napadnu. Sa Rendžersom, posle poraza 0:3 u Glazgovu, Crvena zvezda neće imati druge opcije osim da napadne, tako da bi to trebalo da bude potpuno drugačije iskustvo od onog koje smo imali na terenu - kazao je Saki.

(Telegraf.rs)