Le Talek poslao snažnu poruku Zvezdašima, oduševio je sve Delije!

Bivši fudbaler kluba sa Marakane, Damijen Le Talek govorio je za francuske medije o mitu najvećeg srpskog stadiona.

Štoper Monpeljea ostavio je dubok trag u Crvenoj zvezdi, pa se pred meč sa PSŽ-om njegova izjava traži u zemlji Petlova.

- Stadion Crvene zvezde je izuzetan. Reč je o starom zdanju koje unutra ne izgleda staro.

Stadion Crvene zvezde
Stadion Crvene zvezdefoto: Vladimir Šporčić

On tvrdi da igrači PSŽ-a nisu osetili nešto slično, mada i u Francuskoj ima vrućih gostovanja poput Marseja.

- Sve to izgleda neverovatno. Ima na stadionu dovoljno sedećih mesta, ali niko ne želi da sedi. Svi pevaju i skaču. To je jedinstveno iskustvo. Možda nešto slično postoji samo u Turskoj. Navijači pale vatromete, baklje, dimne bombe. Toga, međutim, neće biti na evropskim mečevima. Parižani će biti iznenađeni prizorom - rekao je Le Talek.

Navijači Crvene zvezde - Delije
Navijači Crvene zvezde - Delijefoto: Starsport©

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Večita tema evropskih medija je i tunel Marakane...

- Živeo sam i igrao u Dortmundu. Ali atmosfera na Marakani je neuporediva. Stadion je malo renoviran, tunel koji ide ispod stadiona je okrečen. Kada sam došao na zidu je bilo mnogo grafita. Suparničkim timovima uopšte nije prijatno u takvom okruženju. U tunelu redovno stoje i policajci. Biće zabavno igračima PSŽ-a.

On je istakao i olakšavajuću okolnost za PSŽ.

- Navijači su blizu terena. Sreća, pa postoji atletska staza. Inače, bilo bi baš vrelo. Zvezda nema navijače, već fanatike. Prave neprijateljsku atmosferu, daleko je to iznad nivoa Parka Prinčeva. Baš će biti komplikovano gostovanje za PSŽ - dodao je Le Talek.