“Lazetić će biti kao Vlahović, već je zvezda”

Da li zaista može biti poput ovog napadača?

Marko Lazetić i Crvena zvezda izgleda završavaju svoju priču, jer po svemu sudeći već u narednih nekoliko dana bi ovaj mladi napadač trebalo da postane novi fudbaler Milana, dok bi crveno-belima pripalo negde oko 5.000.000 evra obeštećenja.

Milan je očigledno odlučio da uloži u svoju budućnost i dovede momka koji je tek napunio 18 godina. Jasno je, neće Lazetić odmah imati zapaženu ulogu, ali će pored sebe imati Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua, dva prekaljena napadača od kojih može dosta naučiti.

O tome kakav je talenat Lazetić, medijima u Italiji je pričao i Vlada Avramov, nekadašnji golman koji je bio povremeni reprezentativac Srbije, a koji je skoro čitavu karijeru proveo na Apeninima.

On je najbolji fudbaler Crvene zvezde. Ima fiziku i tehniku. Da biste zamislili njegov potencijal, dovoljno vam je to što je sa 18 godina zvezda takvog kluba. Ima sve što fudbaler prve kategorije treba da ima. Tehnički je potkovan, a ima neke stvari u igri koji se teško prepoznaju sa strane - počeo je Vlada Avramov, a onda se okrenuo i na porodicu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On dolazi iz sportske porodice. Otac mu je bio odbojkaš, a stričevi fudbaleri. Oni ga prate kroz karijeru i daju mu prave savete. Sport mu je u DNK i zna kako treba da se ponaša. Nije slučajnost što na terenu ne izgleda kao da je 2004. godište već kao mnogo stariji i iskusniji.

Nekadašnji golman takođe misli i da uopšte nije prerano da Lazetić već sada ode u Italiju, štaviše, Avramov misli da će na taj način samo bolje napredovati.

- U Italiji će taktički da uči i da na pravi način razvija telo. Što ranije igrač dođe u Italiju, to bolje. Upoznaće ambijent i naučiti jezik. Verujte mi, taj koji je igrao na beogradskoj Marakani je istreniran da igra pod pritiskom. Neće se uplašiti ni pred punim San Sirom“.

Međutim, jedan komentar bivšeg golmana može probuditi veliku dozu mašte i optimizma na "Čizmi", na pitanje novinara da li postoje sličnosti između Lazetića i Vlahovića, Avramov je odgovorio:

- Apsolutno! Dušan je razbijač, ali Marko može da napravi istu takvu karijeru. Milan je napravio pravi potez što ga dovodi već sada dok se drugi nisu uključili u trku. Vidite šta se sada dešava sa Vlahovićem... - zaključio je Avramov za italijanske medije.

(Telegraf.rs)