LALATOVIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Pobesneo na konferenciji (VIDEO)

U poslednjem meču 21. kola Superlige Srbije, koji je zbog snega s nedelje pomeren za ponedeljak, Radnički je u Kruševcu pobedio Napredak 2:1 i tako na nabolji način zaokružio polusezonu.Međutim, utakmicu u Kruševcu, prema navodima sa zvaničnog sajta Radničkog, obeležio je incident, odnosno verbalni napad navijača Napretka na nekadašnjeg trenera kruševačkog superligaša, a sada šefa stručnog štaba Nišlija, Nenada Lalatovića.

"Na konferenciji za medije nakon meča u Kruševcu dogodio se veliki skandal, pošto je na nju ušao navijač Napretka i verbalno napao šefa stručnog štaba Radničkog Nenada Lalatovića, uputivši mu najvulgarnije uvrede", piše na zvaničnoj internet stranici Radničkog.

"Sama konferencija počela neuobičajenim pitanjem PR-a Napretka, koje je bilo formulisano na jasan način da se Lalatović isprovocira, a kasnije se nadovezao i već pomenuti navijač, kojem svakako nije bilo mesto u prostoriji predviđenoj za novinare. Ovo je očigledan pokušaj da se na istorijski uspeh Radničkog baci mrlja. Završili smo na drugom mestu na tabeli, sa samo jednim porazom u 21 odigranom meču. FK Radnički poziva nadležne institucije da reaguju i da kazne FK Napredak za nedopustiv propust u organizaciji konferencije za štampu. Činjenica je da je u prostoru za medije bila osoba koja nije novinar i čiji je zadatak bio samo da isprovocira Nenada Lalatovića. Stiče se utisak sa je taj huligan imao zadatak da umanji značaj ove polusezone za istoriju Radničkog", navodi se dalje.N


"Nenad Lalatović smatra da uprkos svemu i svim provokacijama, niko ne može Radničkom da umanji ono što je postigao. Apostrofirao je da je ovo uspeh kluba, tima, stručnog štaba, kao i rukovodstva na čelu sa Ivicom Tončevom. Zahvalio se i navijačima, koji su mu na kraju utakmice dodelili pehar za najboljeg trenera, što govori o obostranom poštovanju. Naglasio je i da je pitanje PR-a Napretka bilo naručeno, jer ga je pitala o navodno pokazanom srednjem prstu tokom utakmice, što Lalatović oštro demantuje i naglašava da se to desilo, da bi delegat svakako reagovao na to i kaznio ga. Nenad Lalatović je na kraju javno postavio pitanje ko je pustio huligana u novinarske prostorije, jer se ovo sve lako moglo izroditi u puno teži incident", stoji na kraju.

Radnički je prvi deo sezone završio na drugom mestu, sa čak šest bodova više od Partizana, a devet manje od Crvene zvezde.

https://www.youtube.com/watch?v=AJeIQA7Bpc0

mondo.rs