LALATOVIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Država je pomagala Partizanu! Hteli su da unište Zvezdu

Nenad Lalatović ponovo ”bez dlake na jeziku”

Trener Vojvodine Nenad Lalatović dao je jedan zanimljiv intervju za klupski sajt u kom je odgovarao na pitanja navijača novosadskog kluba!

A jedno od njih je bilo to da li je u redu da država pomaže Crvenoj zvezdi. Međutim, Lalatović se očigledno nije složio s tim konstatacijom.

– Ne znam da država pomaže Crvenoj zvezdi, ali znam da je ranije mnogo godina pomagala Partizanu. Pre sedam-osam godina, hteli su da unište i Crvenu zvezdu, i Vojvodinu i sve što je crveno-belo, ali nisu uspeli. Crvena zvezda sigurno ima veliki budžet i u ovom trenutku ima najbolji tim u ligi, te unapred mogu da kažem da će osvojiti treću titulu zaredom, jer to se vidi po kvalitetu tima, organizaciji i svemu ostalom. Ipak, apsolutno se ne slažem sa tim da Crvenoj zvezdi pomaže država – rekao je Lalatović.

Jedno od pitanja je bilo i to da li bi na zimu eventualno ponovo preuzeo Zvezdu.

– Moja velika želja je da više uopšte ne radim u srpskom fudbalu, odnosno da posle Vojvodine odem u inostranstvo. Dokle god ne odem preko, bio bih jako srećan i ponosan da budem u Vojvodini, jer jako volim Novi Sad kao grad i publika mi je ovde do sada uvek bila naklonjena. Njenu naklonost ponovo treba da zaslužim i nadam se da ću u tome uspeti.

MOJE OPREDELJENJE JE – ALEKSANDAR VUČIĆ

Nenad Lalatović

Foto: Nikola Tomić

O Aleksandru Vučiću i svemu onome što je ranije izgovorio, Lalatović je rekao:

– Navijači moraju da znaju da sam, u tom trenutku, kao trener bio u najgorem položaju, jer su mnogi želeli da odem iz Vojvodine i slali me u druge klubove, a ja to nisam želeo i imao sam pritisak kakav samo ja znam. Moja stvar je to šta ću da kažem i za to se nikada nikome nisam pravdao, niti ću, ali tada sam bio doveden u situaciju da treba da budem sklonjen na šest meseci iz fudbala, samo zato što sam trener Vojvodine. Pošto sam video šta se dešava i da ostajemo bez uprave kluba, samo sam želeo da istaknem da mi je teško da sam vodim Vojvodinu.

Nenad Lalatović

Foto: Nikola Tomić

– Želeći da naglasim koliko je teško voditi ovakav klub, spomenuo sam koliko je teško voditi Savez i državu, pa sam istovremeno rekao da oni koji vode Savez i državu to rade dobro, uzimajući u obzir da imaju još veći pritisak i probleme sa kojima se suočavaju. Nije mi bila namera da bilo kome podilazim, iako ću, kad god me neko pita, uvek reći da je moje opredeljenje za Aleksandra Vučića – rekao je trener Voše i dodao:

– Nisam član nijedne političke partije, niti ću ikada biti, ali uvek imam svoje političko opredeljenje. Volim ljude koji su hrabri i veruju u ono što rade, te moje mišljenje niko nikada neće promeniti. Nije me niko nagovarao, niti poznajem lično te ljude, niti mi išta u životu treba od njih. Samo volim da slušam pametne ljude i ne vidim zašto bi meni neko zamerao ukoliko ja za nekog kažem da je dobar. Taj neko meni nikada nije pomogao u životu, niti bih se ikada ponizio toliko da od nekog tražim pomoć. Mislim da vredim dovoljno da mogu svaki uspeh da ostvarim sam.

(Telegraf.rs)