Lalatović otkrio zašto je otišao iz Zvezde i ko mu se mešao u posao

Brojne superligaške klubove promenio je Nenad Lalatović u proteklih nekoliko godina svoje trenerske karijere (Zvezda, Vojvodina, Čukarički, Borac, Napredak, Radnički), ali Crvena zvezda je bila i ostala njegova najveća fudbalska ljubav.


Pre svega, jer se u njoj afirmisao kao igrač, bio kapiten i to se nikada ne zaboravlja, što Lalatović potvrđuje i u intervjuu za ''Glas Srpske''.

''Crvena zvezda uvek je bila, biće i ostaće moja najveća ljubav, to nikada nisam i nikada neću kriti. Jednostavno, kada vas neko napravi, to se ne zaboravlja i na to treba da budete ponosni.
Igrao sam za prvi tim četiri godine, osvojio četiri trofeja, bio kapiten u svim selekcijama, dao gol u derbiju... Majka koja te rodila i kada nisi pored nje, majka je majka zauvek i ona se najviše voli'', naglasio je Lalatović.

Ljubav prema Crvenoj zvezdi pokazao je i u najtežim danima za klub, kada je našem najtrofejnijem klubu pretio totalni finansijski kolaps, kada su dugovan ja bila rekordna i kada su mnogi bežali sa ''Marakane''.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Hrabro se prihvatio tog izazova, ali se ipak nije dugo zadržao na klupi Crvene zvezde. Nekoliko godina kasnije, otkrio je i zbog čega.

''Bila mi je želja da sa “crveno-belima” osvojim titulu, ali to tada nije bilo moguće, jer je Partizan bio prejak, a mi nismo imali ni struje. Isforsirao sam tada Zvezdinu decu, koja danas puno vrede.

Tada su momci imali platu po 3.000, a danas po 50.000 ili 60.000 mesečno.

Kada sam dolazio, rekao sam da ću raditi dve godine džabe i da ću za to vreme napraviti 25 miliona evra, osvojiti titulu i napraviti pomak u Evropi.

Tražio sam da dovedu neka pojačanja, obećali su da će tako biti, ali nisu ispoštovali.

Izgurao sam jednu sezonu i kada su počela dodatna mešanja u posao, odlučio sam da odem.

I to u Borac iz Čačka, koji je bio poslednji na tabeli'', objašnjava Lalatović.

Od ostalih tema o kojima je govorio u ovom intervjuu izdvojićemo i deo u kojem govori zbog čega nema profile na društvenim mrežama.

''Nemam ni 'Fejsbuk', ni 'Instagram', jer jednostavno ne mogu da podnesem nečija pre....va­nja. Šta treba, da gledam kako neka devojka 'pući' usne u koje je ugradila silikone ili kako neki lik pokazuje sat, ključeve skupih kola ili kako jede biftek?

Ne mogu da shvatim da se ljudi takmiče ko će imati više tih lajkova. To mi jednostavno ne treba'', zaključio je on.

sportske.net