Lalatović otkrio zašto je dobio otkaz! “Nisam dozvolio da mi igra sin vlasnika kluba, nema tih para koje bi promenile moju odluku”

Bez dlake na jeziku o odlasku iz Saudijske Arabije.

Harizmatični srpski trener Nenad Lalatović napustio je saudijski Al Batin posle samo osam utakmica.

Nekadašnji strateg Crvene zvezde, Vojvodine, Napretka, Radničkog, Čukaričkog... objasnio je zbog čega je napustio Saudijsku Arabiju.

- Mene je doveo bogati šeik, koji je vlasnik Al Batina. Stvarno mi je dao odrešene ruke, ali mi nije dao mogućnost da ja dovedem igrače koji se uklapaju u moj sistem. Najveći problem je bio na poziciji desnog beka. U klubu smo imali samo jednog desnog beka, koji je ujedno i sin vlasnika Al Batina. On je tek tada ušao u prvi tim, nije fizički bio spreman, ali mi se njegov otac obratio nakon prvog kola i rekao da on mora da igra – istakao je Lalatović za Meridian sport.

Rastanak je bio neminovan.

Nisam želeo  da popustim, nema tih para

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nisam prihvatio tako nešto, na to su se nadovezali nešto lošiji rezultati. Kasnije sam prisustvovao brojnim sastancima, na kojima se tražila samo jedna stvar, a to je da igra sin vlasnika kluba. Nisam želeo da popustim, znao sam da će nakon sledećeg lošeg rezultata to biti moj kraj, ali sam istrajao i zbog toga sam dobio otkaz nakon samo osam kola.

Lalatović je zadržao jasan stav.

- Moji menadžeri su mi govorili da ako ga pustim da igra, da ću se dugo zadržati u Al Batinu, ali to je jednostavno bilo jače od mene. Ako ja nekog ne vidim u timu, nema tih para zbog kojih bih ja promenio svoju odluku. Takav sam bio u Srbiji, takav ću biti svuda.

Vlasnik Al Batin na kraju korektan

Međutim, kada se podvuče crta, kompletan utisak na kraju nije bio toliko loš.

- Moram da pohvalim vlasnika Al Batina, ispoštovao me je maksimalno sa finansijskog aspekta. Ja sam potpisao na 11 plata, on je meni isplatio devet, što je bilo stvarno korektno – dodao je Nenad Lalatović.

Srbijadanas