Kvalifikovali smo se na EURO ali ćemo biti u NAJGOREM šeširu!?

Zanimljivo, Orlovima se daje samo četiri odsto šansi da budu u 3. šeširu

Bila je fudbalska reprezentacija Srbije u jednom trenutku čak i u drugom šeširu na žrebu za EURO, golom Mađarske protiv Crne Gore odmah je spala u treći, ali je situacija sada takva da će Orlovi pomenuti žreb dočekati iz četvrtog šešira!

Razlog za to je remi protiv Bugarske u Leskovcu. Jeste nam on doneo plasman na EP posle 24 godine, ali bi trijumfom protiv komšija Srbija dobila nešto lakše rivale u Nemačkoj.

I dalje može, samo je potrebno da se određeni rezultati danas poklope. Tačnije, dva! Slovenija i Kazahstan moraju da odigraju nerešeno, dok na meču Češka i Moldavija domaćin ne sme da slavi.

Kvalifikovati se nije lako, ali ovo treba da postane obaveza. Trudićemo se, bili smo pod šokom posle Katara, trebalo je istrpeti kritike i sve to. Mene mogu da kritikuju, to nije sporno, meni smeta kada su igrači na tapetu. Znam da se bore i da daju sve od sebe. Nije lako podići se posle svega toga. Ali smo na kraju krajeva, a to je ono što se pamti, otišli na EURO. Bilo je mnogo problema, sankcija, igranja u nenormalnim uslovima, prazan stadion sa Mađarima, mnogo stvari koje nisu fudbalske, nemate ambijent. A imate i one koji ne vole uspeh, pa koji stalno komentarišu. Moje srce je puno jer sam Srbiji darovao ovo. Što se mene tiče, ne moram da budem trener od sutra. Ovo je nešto što me čini ponosnim. Da li sam drugi, treći, četvrti šešir, to je najmanje bitno - rekao je Dragan Stojković posle utakmice sa Bugarima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, četvrti šešir činiće tri selekcije koje će na EP stići kroz baraž Lige nacija, kao i tri najlošije plasirane selekcije iz kvalifikacija. U grupama u kojima je bilo po šest selekcija, biće izbrisani rezultati protiv poslednje selekcije u grupi.

Srbija je osvojila drugo mesto u grupi sa 14 bodova (gol-razlika 15:9), Slovenija i Kazahstan imaju 19 i 18 trenutno, s tim da im se šest bodova protiv San Marina brišu. Slovencima, inače, bod odgovara da idu na EP, gostima treba samo pobeda.

Česi, s druge strane, imaju 12 bodova i bod im je takođe dovoljan za EURO. Moldavcima, pak, igra samo pobeda, ali će u tom slučaju biti iza Srbije. Rumunija ili Švajcarska igraju međusobni suspet i drugoplasirana ekipa trebalo bi da bude ispod Orlova.

Takođe, vredi pomenuti da će Orlovi imati još jednu prliku u utorak i nadaće se da će Hrvatska izgubiti od Jermenije. Ili da će odigrati nerešeno, a da onda Vels dobije Tursku istovremeno.

(Telegraf.rs)