KRUŽE LAŽI REPREZENTACIJOM? Krstajić objasnio zašto Luka Jović nije igrao! (FOTO)

Srbija je osvojila prvi bo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a selektor Mladen Krstajić pojasnio je zašto u Lisabonu nije igrao Luka Jović.

Krstajić je rekao da je planirao da ukaže šansu napadaču Ajntrahta, ali samo u slučaju da je Srbija imala zaostatak.

– Mogao sam da ga uvedem i planirao sam da smo jurili rezultat, da zaigramo sa dva špica. Luka se nije naljutio, dobar je dečko, razgovarali smo. Sada čekamo naredne utakmice i duel sa Ukrajinom. Idemo korak po korak, rekao je Krstajić u razgovoru za Sportski žurnal.

Ulazak Nemanje Radonjića i Andrije Živkovića nije doneo mnogo dobrih stvari na terenu.

– Radonjić je brz, eksplozivan, ali je na teren morao da uđe nezagrejan, uz to nema ni kontinuitet igranja u klubu. Što se tiče izgubljene lopte Živkovića na centru, dešava se, imao je i dobrih poteza. Na kraju je Milinković-Savić ušao i stao na loptu, dodao je selektor Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mnogo toga je poremetila povreda Mijata Gaćinovića.

– Gaćinović igra u životnoj formi u Ajntrahtu, odlično je radio na treninzima, ali protiv Nemačke sam morao da ga menjam zbog povrede, odnosno da ne rizikujemo težu povredu. Na žalost protiv Portugalije se povredio. Šteta, obe utakmice je igrao taktički disciplinovano, koristio je brzinu, zaključio je Krstajić.

Sportska centrala