Krstovićeva prodaja otvorila vrata Zvezdinom ČUDU OD DETETA!

Da su na Marakani aktivno radili na prodaji crnogorskog napadača govori i činjenica da nije uvršten na spisak licenciranih igrača za Ligu Evrope, već da je "uleteo" Petar Stanić

Imali su na Marakani velike planove i očekivanja ovoga leta, ali izlazni transferi nisu išli dinamikom kojoj su se čelnici Crvene zvezde nadali.

Predviđeni su bili Veljko Nikolić i Njegoš Petrović za prodaju, ipak, do izlaznih transfera dvojice veznih fudbalera koji su „ispali“ iz kategorije „bonusa“ nije došlo.

Samim tim i klupska kasa nije u očekivanoj meri popunjena. Crveno-bele napustili su Željko Gavrić, od koga je na ime transfera u mađarski Ferencvaroš leglo 1.200.000 evra, za Erika Jirku je ovijedo uplatio 500.000 evra, a poslednji koji je prošao kroz izlazna vrata Marakane je Nikola Krstović.

Crnogorski napadač uskoro će zadužiti opremu Dunajske Strede, a prema saznanjima Mozzart Sporta, crveno-belima će na ime obeštećenja leći na račun 400.000 evra. Uključeni su i procenti od sledeće prodaje Nikole Krstovića (deset odsto), a sve skupa, kada se podvuče crta, Crvena zvezda je od početka leta, od transfera trojice igrača zaradila 2.100.000 evra. Znatno manje od cifre kojoj su se nadali na stadionu Rajko Mitić.

Aktivno su ljudi iz Ljutice Bogdana radili na prodaji Nikole Krstovića minulih dana, a da je crnogorski napadač jako blizu izlaznih vrata ukazivala je činjenica da nije uvršten na spisak licenciranih igrača za grupnu fazu Lige Evrope, već je Petar Stanić „uleteo“ u poslednji čas.

Nikola Krstović je bio jedna od brojnih mogućnosti Dejana Stankovića na poziciji „bonusa“. Pored Krstovića „tom zahtevu“ mogu da odgovore i golman Miloš Gordić, Strahinja Eraković (uz Krstovića najčešće dobijao šansu), Petar Stanić, Nikola Stanković, te napadač Marko Lazetić.

Upisao je crnogorski špic četiri nastupa i postigao jedan gol od početka nove sezone Superlige, ali nije bio zacementiran u startnoj postavi.

Nije mladi napadač od dolasku na Marakanu ubedio Dejana Stankovića da mu pruži veću šansu. Iako je na prvu bilo lako uočljivo da poseduje sjajne fizičke predispozicije, koje ga odvajaju od većine vršnjaka, i spreman za seniorski fudbal, često je u završnici akcija birao pogrešna rečenja.

Evidentno je bilo da je gladan lopte i gola, ali nije uspeo na pravi način da usmeri ogromnu energiju. Slikovito je to jednom prilikom objasnio Dejan Stanković, kada je rekao da je Nikola Krstović hteo da „sruši svet“.

Kako se Krstoviću bliži istek ugovora, a on nije oduševio, u Crvenoj zvezdi se nisu preterano razmišljali hoće li prihvatiti ponudu Dunajske Strede. Pokušali su da izboksuju veću svotu novca za mladog napadača. Na kraju - 400.000 evra i 10 odsto, ali i otvoreno mesto u napadu za Marka Lazetića, dete kluba.

Veruje sportski sektor srpskog šampiona da forsiranje Marka Lazetića kao „bonusa“ u nastavku sezone može višestruko da im se isplati. Zvezdino dete je u martu ove godine potpisalo novi ugovor, kojim se crveno-belima obavezao na vernost do 2024. godine. Dovoljno vremena da se razvije, oduži se klubu na terenu za godine ulaganja, i – ono što je neminovno – Zvezda ga proda za što veće novce.

Dejan Stanković će imati jednu opciju manje kada je reč o „bonus“ igračima, ali puštanje Nikole Krstovića u Dunajsku Stredu za simboličnu svotu – 400.000 evra to svakako jeste u vremenu kada se obrću stotine miliona evra, a klubovi za mlade igrače traže paprenu cenu – jasan je signal da se situacija na Marakani kristališe. Marko Lazetić će po svemu sudeći dobijati sve veći prostor u šampionatu Srbije. A, do tada će, verovatno, Strahinja Eraković moći da računa na sigurne minute, pošto je jedan „bonus“ na terenu obavezan.

Mozzartsport